Bezienswaardigheden Zakynthos

Op Zakynthos is meer dan voldoende te zien en te beleven. Zo kun je bijvoorbeeld naar Zakynthos stad gaan; dit is de gezellige hoofdstad van dit eiland. In deze stad kun je genieten van smalle straatjes, van leuke winkeltjes en van gezellige terrasjes. Daarnaast zijn ook de vele eilandjes, baaien en stranden ware bezienswaardigheden. Het bekendste voorbeeld daarvan is toch wel het Shipwreck strand. Over dit strand vertellen we je hieronder graag meer, aangezien dit één van de toeristische trekpleisters van Zakynthos is.
Verder is het ook leuk om het binnenland in te trekken. Zo kun je op bezoek gaan bij een olijffabriek, kun je van de zonsondergang genieten bij de kliffen van Keri en kun je naar Kampi gaan. Dit is één van de kleinere dorpjes in de bergen van Zakynthos. Onwijs gezellig, behoorlijk authentiek en ook nog in de nabijheid van het grootste kruis van Griekenland.

Wat te doen op Zakynthos

Shipwreck

Het Shipwreck beach is zonder twijfel het populairste en bekendste strand van Zakynthos. Als je naar Zakynthos op vakantie gaat, kun je een bezoekje aan dit strand eigenlijk niet overslaan. Nee, je kunt hier heerlijk van het zonnetje genieten, terwijl je van de unieke omgeving geniet. Shipwreck beach is eigenlijk een kleine baai. Deze kleine baai wordt omringd door rotsen van tientallen meters hoog; deze rotsen lopen op een prachtige manier het water in. Als je eenmaal op het strand staat, vallen deze rotsen niet als enige op. Nee, het unieke scheepswrak valt ook direct op. Dit wrak ligt al sinds 1982 en is in destijds gestrand door slecht weer. Vanaf dat moment is het wrak eigenlijk nooit meer losgekomen; het is hedendaags eigenlijk het belangrijkste object van heel Zakynthos.
Ben je in de buurt van dit strand? Dan is het ook aan te raden om eens met jouw auto of scooter naar Agios Nikolaos te rijden. Als je op de weg naar Agios Nikalaos zit, krijg je vanzelf een uitzicht punt te zien. Als je naar dit punt toe rijdt, heb je een prachtig uitzicht over het Shipwreck strand. Dit strand is niet alleen fraai als je óp het strand zelf staat, maar ook als je op het hoger gelegen uitzicht punt staat. Echt een aanrader als je toch in de buurt bent. Wil je in de zomer naar Shipwreck beach toe? Houd dan rekening met een forse drukte. Ga dan ook niet naar dit strand vanwege de rust, maar puur om even naar het scheepswrak te kijken. De rotsen en het azuurblauwe water zijn overigens ook het aanzien meer dan waard.

Blue Caves

Het Shipwreck strand is niet de enige toeristische trekpleister op Zakynthos. Nee, aan noordoostkust van dit Griekse eiland vind je ook nog Blue Caves. Dit is de benaming voor een flink aantal grotten. Deze grotten liggen direct aan de zee en vormen een prachtige combinatie met het azuurblauwe water. Het leuke is dat je deze grotten op meerdere manieren kunt bekijken. Je kunt de grotten vanaf een afstandje bekijken, maar je kunt er ook met een bootje naar toe varen. Als je met een bootje er naar toe gaat varen, ben je zeker niet de enige. Net zoals bij het Shipwreck beach is ook Blue Caves in het hoogseizoen vrij druk.
Als je met jouw huurbootje naar Blue Caves toe gaat, is het advies om je snorkel mee te nemen. Bij deze grotten kun je namelijk prachtig snorkelen. Houd hierbij wel jouw eigen veiligheid goed in de gaten; met name tijdens de zomermaanden is jouw bootje omringd door veel andere boten.
Wil je een bezoekje aan Blue Caves brengen? Dan is het aan te raden om dit met Shipwreck beach te combineren. Deze twee bezienswaardigheden bevinden zich op zo’n 14 kilometer afstand van elkaar. Als je een huurauto of huurscooter hebt, betekent dit dat je slechts 30 minuten hoeft te rijden. Tijdens deze 30 minuten geniet je ook van de prachtige natuur op dit gedeelte van het eiland. Al met al is het aan te raden om naar zowel Blue Caves als naar Shipwreck beach toe te gaan.

Wat is er te zien op Zakynthos?

Ben je op zoek naar een heerlijke vakantiebestemming? Dan is Zakynthos absoluut een goed idee. Op dit eiland kun je heerlijk tot rust komen, maar je kunt ook actieve dingen ondernemen. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek aan de hoofdstad Zakynthos Stad brengen. In deze hoofdstad kun je tot rust komen op één van de terrasjes, maar je kunt ook door de vele gezellige straatjes heen struinen.
Dit gaat niet alleen voor de hoofdstad op, maar eigenlijk voor het gehele eiland. Zo kun je op één van de stranden heerlijk tot rust komen, terwijl je ook een actieve fiets- of wandeltocht over het eiland kunt maken. Mocht je een niet al te beste conditie hebben, is het gelukkig ook mogelijk om een scooter of auto te huren.
Verder is het ook super leuk om een bootje te huren. Met dit bootje kun je langs de kustlijn van Zakynthos varen en je vergapen aan de prachtige omgeving. Ondertussen geniet je van het heerlijke zonnetje en van de rust. Er trekken relatief veel toeristen naar Zakynthos toe, maar toch is het op en rondom het eiland relatief rustig. Een unieke combinatie.

Bekijk alle bestemmingen op Zakynthos

Benieuwd welke bestemming het meest geschikt is voor jouw vakantie naar Zakynthos? Onderstaand vind je enkele populaire vakantiebestemmingen in Zakynthos. Maak jouw keuze en bekijk direct de bezienswaardigheden, hotels en het weer per plaats.