Vliegveld Zakynthos

Het vliegveld van Zakynthos werd begin jaren zeventig geopend en is sinds dat moment flink uitgebreid. Ondertussen is het vliegveld uitgegroeid tot een complex van ruim vijfendertigduizend vierkante meter. Met een terminalgebouw van meer dan tweeëntwintigduizend vierkante meter en veel moderne faciliteiten is het vliegveld van Zakynthos uitgegroeid tot een eigentijdse, volwassen vliegveld waar je prima aan kunt komen en weer vertrekken van het eiland. Hieronder kun je nog veel meer lezen over deze interessante luchthaven!

Historie vliegveld

In 1972 werd vliegveld ‘Dionysios Solomos’ officieel geopend. Het vliegveld op Zakynthos is in handen van de Griekse staat en vervoert jaarlijks ongeveer twee miljoen passagiers, het aantal vliegbewegingen wat hier plaatsvindt is ruim dertienduizend. Deze reizigers zijn een mix tussen lokale bewoners die naar andere delen van Griekenland vliegen, uiteraard bestaat het grootste gedeelte van deze stroom reizigers uit toeristen. Vanaf Schiphol is het ongeveer drie uur en een kwartier vliegen naar Zakynthos, een relatief korte vlucht dus. Ideaal als je niet houdt van lange vliegreizen, het maakt deze bestemming ook ideaal voor een korte vakantie, omdat je relatief weinig tijd kwijt bent aan het reizen. De luchthaven ligt op iets meer dan vier kilometer van Zakynthos Stad, wat natuurlijk ideaal is voor reizigers die een hotel hebben geboekt in deze stad. Ook voor de zakelijke reizigers is het fijn om de hoofdstad dichtbij het vliegveld te hebben zitten, omdat hier toch een groot deel van de zakelijke markt zich afspeelt. Overigens gaan er directe vluchten vanuit Schiphol naar het vliegveld van Zakynthos. Vanaf dit vliegveld is het slechts twintig minuten rijden naar grote steden als Laganas en Kalamaki. Opvallend is dat er tussen twaalf uur ’s avonds en zeven uur ‘s morgens hier geen vliegtuigen mogen landen of vertrekken. Reden hiervoor is dat schildpadden in dat tijdvak namelijk eieren leggen op het strand en deze schildpadden op Zakynthos zijn beschermd.

Populaire vakantie aanbieders
1. Tui
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9,1
4.55/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8,9
4.55/5
Logo De Vakantiediscounter
3. De Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9,4
4.55/5

Boek vandaag jouw vliegtickets naar Zakynthos

Tui

Op dit moment zijn er 65 vakanties beschikbaar.

9,1
4.55/5
Prijsvrij

Op dit moment zijn er 66 vakanties beschikbaar.

8,9
4.55/5
Corendon
Corendon

Op dit moment zijn er 71 vakanties beschikbaar.

9,4
4.55/5

Eliza was Here 

Op dit moment zijn er 48 vakanties beschikbaar.

9,1
4.55/5
Logo De Vakantiediscounter
De Vakantiediscounter

Op dit moment zijn er 82 vakanties beschikbaar.

8,9
4.55/5
Sunweb

Op dit moment zijn er 63 vakanties beschikbaar.

9,4
4.55/5

Zakynthos airport

Het is prima vertoeven op en rondom Zakynthos airport. Je hebt hier achter de douane veel winkels waar je lekker even lekker kunt shoppen. Wil je graag voordelig sigaretten of drank inslaan om mee te nemen naar Nederland? Dat kun je hier scherp geprijsd kopen! Of ben je juist iemand die graag souvenirs meeneemt na iedere vakantie? Leuke souvenirs als herinnering aan Zakynthos zijn hier ook verkrijgbaar. Voor eten en drinken kun je hier ook terecht, je vindt hier heerlijk (Grieks) eten, maar ook bijvoorbeeld flesjes frisdrank om mee te nemen in het vliegtuig. Je kunt er ook even ontspannen gaan eten in het restaurant. Liever iets kleins om even in een wachtruimte op te eten? Er zijn winkels op de luchthaven waar je snacks kunt kopen zoals een zak snoep of chips. Overigens staat de luchthaven van Zakynthos bekend als een kleine, drukke luchthaven. Met name in het hoogseizoen kan het hier nog weleens erg druk zijn. Hou hier dus wel rekening mee als je in het hoogseizoen reist. Zorg dat je voldoende tijd uittrekt voor je terugreis, omdat de wachttijden bij drukte op de luchthaven ook nog eens wat langer kunnen zijn.

Dionysios Solomos

Vanaf Dionysios Solomos (de officiële naam van het vliegveld van Zakynthos) kun je overigens ook nog doorvliegen naar bijvoorbeeld Corfu en Lefkas. Mocht je ook deze eilanden nog willen bezoeken tijdens je vakantie, is dat dus mogelijk. Het is ook mogelijk om door te reizen per veerboot, per boot kun je onder andere de eilanden Peloponnesos en Patras bereiken.