Keri grotten

Ben je sowieso een liefhebber van grotten? Dan vind je naast blauwe grotten (noorden van het eilanden) ook de Keri Grotten (zuiden van het eiland) en kom jij dus wel aan jouw trekken op het eiland Zakynthos. Op dit eiland vind je namelijk meerdere rotspartijen en bijbehorende grotten. De Keri grotten kunnen daarbij jaarlijks op veel toeristen rekenen.

Deze grotten bevinden zich in het uiterste zuiden van Zakynthos. Vanaf de Kaap Marathia kun je naar deze grotten toe varen. Niet alleen de Keri grotten vallen hierbij direct op, maar ook de Mikri Mizithra rotsen en de Megali Mizithra rotsen. Verder vind je vlak bij de Keri grotten ook nog de unieke Keri vuurtoren.
Sowieso is dit één van de mooiste gebieden van Zakynthos. Je kunt hier naar hartenlust uren wandelen en genieten van de fraaie natuur. Vanaf de wandelpaden geniet je van prachtige vergezichten, het azuurblauwe water en de prachtige Keri grotten. Het meest opvallende van deze grotten is de grote natuurlijke boog. Deze boog is op een natuurlijke boog ontstaan en geeft de Keri grotten een unieke uitstraling.

Keri grotten

Op onderstaande Youtube video zie je hoe mooi een boot trip langs de Keri Grotten kan zijn. Dit wordt hier mooi gecombineerd met het spotten van schildpadden en het eiland Marathonisi.