Welke supermarkten zijn er op Zakynthos?

Waarschijnlijk ga je naar dit eiland om te genieten van de mooie stranden en het heerlijke weer. Maar voor dagelijkse dingen, zoals boodschappen doen, zal je waarschijnlijk toch gewoon naar de supermarkt moeten. In onderstaand blog kun je alles lezen over de supermarkten op Zakynthos, zodat jij straks goed voorbereid je inkopen kan doen. Van het assortiment en de verschillende supermarktketens tot handige tips voor het boodschappen doen. Lees snel verder!

Assortiment van een gemiddelde supermarkt

De gemiddelde supermarkt op Zakynthos heeft een uitgebreid assortiment met alle dagelijkse benodigdheden, maar ook veel lokale producten. Denk hierbij aan verse groenten en fruit, vleeswaren, zuivelproducten, brood en gebak. Maar ook voor niet-eetbare producten, zoals toiletartikelen en schoonmaakmiddelen, kan je terecht bij de supermarkt. Het aanbod van producten kan per supermarkt verschillen, maar over het algemeen is het assortiment zeer compleet. Naast de standaardproducten kan je in de supermarkt op Zakynthos ook terecht voor typische Griekse producten, zoals feta, olijfolie en lokale delicatessen. Dit is dan ook een leuke manier om kennis te maken met de lokale keuken en ingrediënten. Bovendien zijn deze producten vaak van goede kwaliteit en nog voordelig geprijsd ook.

Supermarktketens op Zakynthos

Op Zakynthos zijn er een aantal verschillende supermarktketens te vinden. De grootste en bekendste keten is ‘Gregory’s’, met vestigingen verspreid over het hele eiland. Deze supermarkt heeft een uitgebreid assortiment en is vrijwel altijd goed gevuld. Ook ‘Super Market’, ‘AB Vassilopoulos’ en ‘Lidl’ hebben verschillende vestigingen op het eiland. (Bekijk hier alles over de vestigingen van Lidl op Zakynthos. Deze ketens staan bekend om hun goede kwaliteit en scherpe prijzen. Naast de grote ketens zijn er ook nog lokale supermarkten te vinden op Zakynthos. Deze zijn vaak kleiner van formaat, maar bieden wel vaak een uitgebreid assortiment van lokale producten. Ook hier kan je voor een goedkopere prijs boodschappen doen in vergelijking met de grote ketens. Loop ook eens binnen bij een van deze lokale supermarkten om de lokale sfeer te proeven en unieke producten te ontdekken.

Discount-supermarkten op Zakynthos

Als je op zoek bent naar de goedkoopste optie, dan kan je terecht bij een van de discount-supermarkten op Zakynthos. De bekendste hiervan is ‘AB Saver’, met een aantal vestigingen verspreid over het eiland. Hier vind je voornamelijk huismerken en kan je voor een kleine prijs je boodschappen doen. Daarnaast is er ook nog ‘Friendly Market’, waar je naast de gebruikelijke producten ook terecht kan voor producten uit de Baltische staten en Oost-Europa. Dit kan een leuke manier zijn om nieuwe producten te ontdekken en je horizon te verbreden. Uiteraard is ‘Lidl’ ook een bekende discounter waar je voor weinig geld boodschappen kunt doen.