Dit zijn leuke excursies op Zakynthos

Tijdens je vakantie op Zakynthos kun je uit tal van excursies kiezen. Een terechte vraag is dan ook voor welke excursie je het beste kunt kiezen. Wij raden je in ieder geval onderstaande vijf excursies van harte aan.

1. Bohali Castle

In 1953 werd Zakynthos door een zware aardbeving getroffen, waardoor veel oude bouwwerken volledig geruïneerd werden. Gelukkig heeft het Bohali Castle deze aardbeving wel weten te overleven. Als je een liefhebber van oude gebouwen en cultuur bent, is het absoluut aan te raden om naar dit kasteel toe te gaan.

Bij dit kasteel kun je je vergapen aan de overgebleven ruïnes. Je kunt je echter ook vergapen aan het sublieme uitzicht. Als je op/bij dit kasteel staat, geniet je namelijk van een subliem uitzicht over onder andere Zakynthos-Stad.

2. Marathonisi

Wil je graag de Caretta Caretta schilpadden in het wild zien? Dan is het advies om een excursie naar Marathonisi te boeken. Dit is een klein eiland waar alles draait om schildpadden. Om deze schildpadden te bekijken, is het advies om een bootexcursie te boeken. De schipper vaart je hierbij langs de schildpadden en langs de prachtige grotten.

3. Olijfgaarden en olijven museum

Op Zakynthos zijn meer dan 2 miljoen olijfbomen te vinden. Als je een rondreis over dit eiland maakt, kom je eigenlijk voortdurend olijfgaarden tegen. Wij raden je aan om eens door deze olijfgaarden heen te wandelen. Ook raden wij je aan om naar het Olijvenmuseum in Zakynthos toe te gaan. 

4. Cameo Island

De meest unieke plek van Zakynthos is toch wel Cameo Island. Dit is een klein eiland voor de kust en is onwijs fraai. Om dit eiland te bereiken, moet je 5 euro betalen. Nadat je dit bedrag betaald hebt, kun je over de loopbrug naar dit eiland toelopen. Op het eiland vind je onder andere een beach club, een gezellig strandje en een klein kerkje. Op dit eiland worden overigens veel bruiloften en feesten georganiseerd.

5. Navagio Beach

Tot slot is een bezoek aan Navagio Beach ook aan te raden. Huur een bootje of boek een excursie, waarna je langs dit prachtige strand kunt varen. Hierbij vergaap je je ook aan de prachtige blauwe grotten.