13 tips om uit te gaan op Zakynthos

Zakynthos staat bekend om zijn hagelwitte stranden, azuurblauwe zee en natuurlijk de schildpadden. Ook staat dit Griekse eiland bekend om zijn prachtige bezienswaardigheden, rijke cultuur en schitterende natuur. Maar Zakynthos is ook het eiland bij uitstek om eens even lekker uit te gaan. Wij hebben hieronder 13 uitgaantips voor je op een rijtje gezet!

Uitgaan op Zakynthos

In het hoogseizoen komen hier vliegtuigen vol jongeren aan om lekker te gaan stappen in de honderden clubs en bars die het eiland rijk is. Maar waar moet je nu zijn als je lekker uit wilt gaan op Zakynthos? Natuurlijk zeker in de stad Laganas, die wereldberoemd is vanwege het bruisende uitgaansleven. Maar er zijn nog veel meer plekken op Zakynthos, waar je prima kunt stappen!

1. Level bar

In Tsilivi vinden we de Level Bar, een bar waar je bijzondere cocktails kunt bestellen, bijvoorbeeld eentje met koffie met alcohol, misschien wel de ideale cocktail om ’s middags op het strand mee te beginnen. Maar ook kun je er veel exotische cocktails bestellen, die prima aansluiten bij de sfeer op het eiland. Wekelijks worden hier overigens karaoke wedstrijden gehouden, dit soort avonden zijn eigenlijk altijd gezellig!

2. Barrage Club

Een populaire club op Zakynthos is de Barrage Club. Het is ook niet zo gek dat deze bar zo populair is; je kunt er namelijk heerlijk buiten genieten van bijvoorbeeld een cocktail, om ’s avonds lekker naar binnen te gaan als de zon ondergaat. De club is gelegen aan een kustweg, waardoor je dus ook nog eens lekker dichtbij het strand zit. Er zijn hier veel themafeesten waaronder bijvoorbeeld een hard techno avond, maar ook kun je er genieten van bijvoorbeeld r&b-avonden.

3. Kilivia

Hou je van een relaxte plek om uit te gaan? Zonder keiharde muziek, maar vooral een plek om te ontspannen? In Kaliva heb je uitzicht op zee, is er een mooie binnentuin en kun je vaak genieten van livemuziek. Ideale plek om bijvoorbeeld met je geliefde wat te gaan drinken, om lekker te genieten van het uitgaansleven hier.

4. Medousa

In Laganas vinden we club Medousa, een fijne plek waar goede muziek gedraaid wordt en waar je lekker kunt genieten van goede cocktails. Het is een relaxte club, zonder keiharde muziek, waar je elkaar dus ook goed kunt verstaan. Ideale plek om je uitgaansavond te starten, om daarna los te gaan in de wat wildere clubs.

5. Ghetto Club

De naam zegt al genoeg; de Ghetto Club is een club die bekend staat om zijn stevige reputatie op Laganas. Er wordt hier uitstekende dans- en clubmuziek gedraaid, waardoor dit een club is die je zeker moet bezoeken als je van dansen houdt. De club bestaat al meer dan dertig jaar en behoort tot de beste van Zakynthos.

6. Cherry Bay Beach Club

Dit is nu zo’n club waar je aan het begin van de middag aan kunt komen, om er vervolgens diep in de nacht weer weg te gaan. Je kunt hier eerst een aantal uren lekker zonnen op een strandbed (waar overigens ook gewoon eten en drinken wordt geserveerd), om vervolgens ’s avonds lekker naar binnen te gaan om hier heerlijk te gaan feesten in deze gave club. Aanrader in deze club is de Full Moon Party, zet deze zeker in je feestagenda!

7. Fishbowl

Als je naar Laganas gaat, zul je deze bar al direct herkennen, op het dak van deze club is namelijk een enorme fishbowl te vinden. Natuurlijk is de specialiteit in deze club de fishbowl, maar je kunt er ook prima een prima biertje of een cocktail bestellen. De dj’s hier draaien lekkere muziek, de sfeer is hier uitstekend.

8. Zero’s Club

Hou je van gave lichtshows? Dol op lasershows en veel spektakel? Hou je van gezellig barpersoneel die er echt een feestje van willen maken? Ga dan naar de Zero’s Club. Deze club staat bekend om verrassende acts zoals bijvoorbeeld die van vuurspuwers en jongleerders. Natuurlijk kun je hier heerlijke shotjes drinken en hebben ze een prima cocktailkaart.

9. Rescue Club

In de Rescue Club in Laganas kun je hele bijzondere cocktails drinken, maar zeker ook gewoon even lekker een nachtje wild dansen. Hou je van spektakel? Regelmatig komen hier vuurspuwers langs die een schitterende show geven. Ook bijzonder is de Paint Party, waarbij er overal glow-in-the-darkverf te zien is die een hele magische sfeer teweegbrengt. Er draaien regelmatig dj’s van hoog niveau, dus dit is echt een club die je zeker op je lijstje moet zetten.

10. Sizzle Club

Dit is een club die bekend is in de hele wereld. Het biedt plaats aan maar liefst duizend mensen en bestaat al sinds 2006. In deze club draaien regelmatig professionele dj’s, ook worden er vaak themafeesten gehouden zoals de Ultimate Party. Gave plek om eens even lekker feest te vieren als je naar Zakynthos op vakantie gaat.

11. Pure Beach Club

Het voordeel van een Beach Club is dat je het strandgevoel kunt combineren met dat heerlijke uitgaansleven op Zakynthos. Hier in de Pure Beach Club in Laganas kun je als het hierom gaat, echt je hart ophalen. Er is een groot zwembad, waar vaak een poolparty wordt gehouden, waaronder de Champagne Spray Poolparty. Hier treden regelmatig beroemde artiesten op, ideaal als je houdt van live entertainment!

12. Republic Beach Club

Dit is zo’n club waar je prima een hele dag kunt vertoeven. Overdag genieten van het strand en dat heerlijke beachleven op Zakynthos, om ’s avonds los te gaan op de dansvloer. Ideaal als dit natuurlijk allemaal op één locatie kan, dat is mogelijk in de Republic Beach Club in Laganas. Let op wanneer hier een poolparty gehouden worden, want die zijn echt heel gaaf. Je kijkt hier vanuit de club uit over de zee, dat maakt het feesten in deze club wel heel bijzonder.

13. Minima Club

Maximaal genieten in de Minima Club in Argassi! Deze club is echt een aanrader als je houdt van bijzondere cocktails, een lekkere sfeer en relaxte barmedewerkers. Je zult verbaasd zijn over het interieur wat je hier aantreft, het is een mix van klassieke meubels met moderne tinten. Ook gaan er veel lokale jongeren feesten in de Minima Club, dat zegt al genoeg. In deze club gebeurt het!