Dit zijn de mooie plekken om te snorkelen op Zakynthos

Heb je een vakantie naar Zakynthos geboekt? En ben je gek op snorkelen? Dan heb je de juiste vakantie weten te boeken. In de wateren rondom Zakynthos kun je namelijk prachtig snorkelen. Dat is zéker het geval als je voor één van de onderstaande plekken op Zakynthos kiest.

Gerakas Beach

Eén van de mooiste stranden van Zakynthos is zonder twijfel Gerakas Beach. Dit strand is heel rustig, onder andere doordat hier geen voorzieningen te vinden zijn. Bijkomend voordeel is dat het strand heel langzaam afloopt in de zee. Je kunt hierdoor op je gemakje de zee in lopen. Bovendien is er bij dit strand nagenoeg geen sprake van golfslag. Uiteraard komt dit het snorkelen ook ten goede.

Hoogtepunt bij dit strand is absoluut het heldere water. Zelfs als je geen snorkelmasker op hebt, kun je hierdoor alsnog van het prachtige onderwaterleven genieten. Bij dit strand kun je er ook voor kiezen om richting de rotsen te snorkelen. Bij de rotsen vind je weer een hele andere flora en fauna onder water.

Laganas Beach

De naam Laganas is op Zakynthos een populaire naam. Dit komt puur doordat op dit strand in de herfst en winter honderden schildpadden hun eitjes leggen. In de zomer is het ook mogelijk om de schildpadden in de zee te zien zwemmen. Sowieso leent dit strand zich uitstekend voor het maken van prachtige snorkeltochten.

Dit komt niet alleen door de aanwezigheid van de schildpadden, maar ook door de zanderige bodem. De zanderige bodem en het azuurblauwe water zorgen ervoor dat je onder water bijzonder goed kunt zien.

Dafni Beach

Ook Dafni Beach staat bekend vanwege de schildpadden die jaarlijks naar dit strand toe komen. Tegelijkertijd staat dit strand ook bekend vanwege de hoge watertemperatuur; op deze plek is het warmste water rondom heel Zakynthos te vinden.

Met dank aan de hoge watertemperatuur is het hier heerlijk snorkelen. Je hebt het absoluut niet koud, terwijl je onder water van allerlei prachtige vissen en koraal geniet. Ook is het geweldig dat je hier onderwater van rotsformaties kunt genieten. Zwem naar deze rotsformaties toe en verwonder je hierbij over alle aanwezige flora en fauna.

Waar kun je mooi snorkelen op Zakynthos?

In onze ogen kun je op alle hierboven benoemde stranden perfect snorkelen. Naar welk van deze stranden gaat je voorkeur? Bij deze stranden kun je niet alleen goed snorkelen, maar ook van het heerlijke zonnetje genieten. En daarmee van het mooie leven op Zakynthos.