Zakynthos blauwe grotten

Wil jij de Zakynthos blauwe grotten zelf graag bekijken? Dan is he zaak om naar het dorpje Agios Nikolaos af te reizen. Dit is het meest noordoostelijke (vissers)dorpje op Zakynthos en vormt eigenlijk de toegang tot de blauwe grotten. In dit plaatsje kun je namelijk op één van de vele boten stappen. Deze boot voert je vervolgens langs de prachtige blauwe grotten van Zakynthos.

Het fraaie hierbij is dat de blauwe grotten zich over een fors gebied uitstrekken. De grotten beginnen ten hoogte van het dorpje Agios Nikolaos en liggen tot aan de kaap van Skinari.

Deze Zakynthos blauwe grotten kennen een unieke historie. Bewezen is namelijk dat de blauwe grotten op een volledig natuurlijke wijze zijn ontstaan. Wetenschappers hebben bepaald dat dit door erosie is gekomen; de erosie heeft voor een prachtig stel van grotten gezorgd. De grotten hebben een unieke kleur, maar bestaan ook nog eens uit allerlei bogen. Ja, de rotsformaties zijn eigenlijk opgetrokken in allerlei bogen. Het grote voordeel hiervan is dat je met een bootje echt door de blauwe grotten heen kunt varen. Uniek, adembenemend mooi en voor iedereen een waar avontuur!
Het meest unieke van deze grotten is toch wel de kleur van het water. Het water is bijzonder helder en krijgt een unieke kleur door het invallende licht in de grotten. Alles wat je in het water stopt, krijgt daardoor een volledig blauwe kleur. Zo ziet de onderkant van de boot er ook opeens blauw uit. Dit geldt ook voor jouw hand, zodra je jouw hand in het water steekt. Dit unieke natuurfenomeen zou je echt met eigen ogen moeten aanschouwen. Pas dan merk je op hoe uniek dit is.

Shipwreck Beach Zakynthos Tour

Wil jij graag naar de blauwe grotten op Zakynthos toe? Dan kun je dit combinerem met een Shipwreck Beach Zakynthos Tour. In dat geval bezoek je eerst Shipwreck Beach, waarna de boot koers zet naar de grotten op Zakynthos. Door dit met elkaar te combineren, vang je eigenlijk twee vliegen in één klap. Bovendien zijn de grotten én het Shipwreck Beach het mooiste vanaf het water; om die reden is het aan te raden om een boot te huren of om een tour te volgen!