Alykanas

Op Zakynthos zijn meerdere regio’s populair te noemen. Een regio waar dit zéker voor geldt, is het oosten van het eiland. In het oosten vind je bijvoorbeeld de relatief grote plaats Tsilivi en het kleine plaatsje Kipseli. Rondom deze plaatsen is ook nog de plaats Alykanas te vinden. Met name in de afgelopen jaren is deze plaats uitgegroeid tot één van de populairste bestemmingen.

Op zo’n 17 kilometer afstand van het vliegveld is dit gezellige plaatsje te vinden. Qua naam lijkt dit plaatsje overigens op Alykes, maar dat is echt een andere plaats. Deze twee plaatsen liggen naast elkaar en vullen elkaar eigenlijk perfect aan. Zo is het ook een feit dat de stranden van beide plaatsen volledig in elkaar overlopen. Mocht je graag een actieve dag willen beleven, kun je in de haven van Alykanas op één van de speedboten vertrekken. Deze boot zet vervolgens koers naar bijvoorbeeld Shipwreck Beach.

Bezienswaardigheden in Alykanas

Plan jij binnenkort ook een bezoek aan Alykanas? Onderstaande bezienswaardigheden zijn een aanrader om eens te bekijken.

Hotels in Alykanas Zakynthos


Dat Alykanas populair is, blijkt uit de hoeveelheid hotels. In en rondom deze badplaats vind je veel hotels, zodat je voor jezelf een prima vergelijking kunt maken. Wil je een hotel direct aan het strand hebben? Of vind je een hotel in het centrum van Alykanas gezelliger? De keuze is reuze!

Bekijk aanbiedingen voor Alykanas

Tui
Tui
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Corendon
Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5
Logo Suntip
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Logo De Vakantiediscounter
De vakantiediscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5

Het weer in Alykanas

Alykanas Beach

Kom jij naar Zakynthos toe om volledig tot rust te komen? Dan is Alykanas ook een ideale bestemming voor je. Bij dit plaatsje vind je namelijk een groot, gezellig en prachtig zandstrand. Dit strand is behoorlijk groot en wordt omringd door soort van duinen.
Doordat het strand zo groot is, kun je lekker veel ruimte in beslag nemen. Handig als je bijvoorbeeld met kinderen op vakantie bent; jouw kinderen kunnen op dit grote zandstrand ongetwijfeld prachtige kastelen bouwen. Rondom het plaatsje vind je overigens ook fraaie boomgaarden en natuurgebieden.