Cameo Island, waar ligt het en wat kun je er doen?

Tijdens een vakantie op Zakynthos kun je tal van bezienswaardigheden bezoeken of bekijken. Je kunt schildpadden op de stranden bekijken, je kunt Zakynthos-Stad ontdekken en je kunt naar Cameo Island toe gaan. Dit is één van de leukste en meest bijzondere bezienswaardigheden van Zakynthos. Zeker in de zomerperiode trekken daarom veel toeristen naar Cameo Island toe.

Wat is Cameo Island?

Cameo Island is een klein eilandje dat voor de kust van Zakynthos gelegen is. Dit is overigens pas sinds de 17e eeuw een eiland. Voor die tijd lag Cameo Island gewoon aan het vasteland vast, maar een zware aardbeving zorgde ervoor dat deze rotsformatie los kwam te liggen. Dit is dan ook direct de reden waarom Cameo Island zo dichtbij het vaste land ligt.

Toegang tot Cameo Island

Als je naar Cameo Island toe wilt gaan, moet je hier een bedrag van 5 euro voor betalen. Ja, je leest het goed. Voor de toegang tot dit eiland moet je geld betalen. Dit heeft te maken met het feit dat dit een privé eiland betreft. Het eiland is in privé bezit en de eigenaren hebben besloten dat je voor toegang moet betalen.

De weg naar dit eilandje toe is al direct uniek te noemen. Je gaat namelijk niet met een schip, maar je gaat lopend over een loopbrug. Als je deze loopbrug afgelopen hebt, kom je bij een pad uit. Dit pad gaat omhoog en biedt een waanzinnig uitzicht. Vanaf het hoogste punt geniet je van een subliem uitzicht over onder andere Kalamaki en Laganas. Alleen al voor dit uitzicht is het aan te raden om de 5 euro aan entreegeld te betalen.

Wat kun je op dit eiland doen?

Op Cameo Island kun je feesten, kun je trouwen en kun je heerlijk relaxen. Veel rijke stellen kiezen ervoor om dit eiland helemaal af te huren en vervolgens op dit eiland te trouwen. Daar leent het eiland zich uitstekend voor. Het eiland is prachtig en het eiland beschikt ook nog over een klein kerkje.

Tijdens je vakantie kun je uiteraard ook van dit eiland genieten. Zo is het mogelijk om bij dit eiland te zwemmen, op het strandje te liggen en lekker te lunchen bij Cameo Beach Club. Ben je gek op snorkelen? Neem dan zeker je snorkelmasker mee.