Kaart Zakynthos

Zakynthos is onderdeel van de Ionische Eilanden groep. Andere eilanden in deze Ionische zee zijn bijvoorbeeld Lefkas en Kefalinia. Met een oppervlakte van 410 vierkante kilometer is Zakynthos het derde eiland qua grootte van deze eilanden. Het eiland is 40km lang en 20km breed.

Specificaties Zakynthos

Hoe lang is Zakynthos?

Zakynthos heeft een oppervlakte van 410 vierkante kilometer. Het eiland is horizontaal gezien, ongeveer 40 kilometer lang en van noord naar zuid, ongeveer 20 kilometer hoog. Zakynthos telt ruim 34.000 inwoners. De hoofdstad van het eiland is Zakynthos-Stad, ook wel bekend als Chora. Het is een kleine stad met ongeveer 12.000 inwoners. Zakynthos-Stad is een populaire toeristische bestemming vanwege de sfeervolle straten, het prachtige uitzicht en de vele winkels, restaurants en bars.

Kaart Zakynthos

Op deze pagina zie je de Google Maps kaart van Zakynthos. Je kunt deze kaart gebruiken om je routebeschrijving te plannen, of om te zien waar de bezienswaardigheden op het eiland liggen. In het zuis oosten zie je de hoofdstad Zakynthos stad. Het vliegveld ligt iets verder naar het noorden, in de buurt van de stad Alykes. De meeste toeristische bezienswaardigheden liggen langs de kust, in het westen en zuiden van het eiland. Dit is ook waar de meeste hotels en resorts zijn te vinden.

Ligging Zakynthos

Ten opzichte van de andere Griekse eilanden ligt Zakynthos iets zuidelijker. Het eiland ligt in de Ionische Zee, vlakbij de kust van het vasteland. Hierdoor is het klimaat op Zakynthos iets aangenamer dan op de andere eilanden. In het voor- en najaar is het er nog steeds warm genoeg om lekker te kunnen zwemmen, terwijl je in de wintermaanden kunt genieten van een aangename temperatuur.