Boot huren op Zakynthos? Zo pak je dat aan!

Zakynthos is zeer geliefd vanwege de prachtige natuur, lange zandstranden en geweldige sfeer op het eiland. Bovendien is het een eiland met veel bezienswaardigheden, vriendelijke mensen en wordt het gezien als het paradijs voor watersportliefhebbers. Met een boot Zakynthos leren kennen, is dan ook een absolute aanrader, zeker als je er ook nog voor kiest om je eigen boot te huren. Een vakantie naar Zakynthos is eigenlijk pas geslaagd, als je dit eiland per boot hebt verkend. Ben jij ook van plan om een boot te gaan huren? Hieronder hebben we een aantal goede tips voor je!

Boot huren Zakynthos

Wist je dat er op Zakynthos talloze strandjes zijn waar de kans groot is dat je er alleen zult zijn? Zeker bepaalde strandjes die vanaf land moeilijk bereikbaar zijn, zijn ideaal om per boot te bezoeken. Je kunt met je boot prima bij zo’n strandje aanleggen en hier genieten van je eigen privé strandje! Ideaal als je met je partner een romantische vakantie wilt beleven, of als je met vrienden gewoon even lekker samen lol wilt maken. Voordeel van een boot huren is natuurlijk dat je altijd flexibel bent waar je heen kunt varen. Met een georganiseerde bootreis is alles vooraf al bepaald en kun je aanleggen bij zo’n privéstrand wel vergeten. Heb je het onderweg heet en heb je zin in een spontane duik in het Griekse water? Gooi het anker uit en spring gewoon in zee, ideaal toch? Wist je trouwens dat er ook schitterende rotswanden zijn op Zakynthos? Met een boot hier langsvaren is natuurlijk magisch, je kunt heel dichtbij komen en je kunt er zo lang van genieten als je maar wilt. Fantastisch toch?

Dit heb je nodig bij de Boat rent

Er zijn meerdere plekken aan de kust waar je een boot kunt huren. Je hebt hier geen vaarbewijs voor nodig, bovendien is het besturen van zo’n boot niet moeilijk. Voordat je gaat varen, krijg je duidelijk uitleg hoe de boot werkt, maar ook vertellen ze je, waar je wel en niet mag varen. Je hebt rondom het eiland bepaalde sterke stromingen waar je rekening mee moet houden, bovendien kan het weer nog weleens omslaan (onweer en harde regen). Er zijn ook bepaalde gebieden waar je beter niet met de boot kunt komen, ook dit word je vooraf duidelijk uitgelegd.

De kosten van een boot huren op Zakynthos

Vraag ook aan de verhuurder van de boot of je bepaalde bestemmingen die je in je hoofd hebt, wel kunt bereiken per boot. Zo voorkom je teleurstellingen onderweg. Qua kosten moet je rekening houden met ongeveer honderd euro per dag voor het huren van een boot, hier komt de brandstof dan nog bij. Als je met een groepje bent, is het huren van een boot dus best wel te overzien. Zeker als je vooraf zelf boodschappen gaat doen en ervoor zorgt dat je onderweg niets meer hoeft te kopen. Je kunt dan heerlijk ontbijten met elkaar op een verlaten strandje, lunchen voor anker voor de rotsen en fijn in de avondzon genieten van een wijntje samen. Beter wordt het niet!

Tips

Als je een boot gaat huren doe je er verstandig aan om er eentje te huren met een zonnescherm. Zeker als er weinig wind is, kan het nog weleens heet worden op een boot, wat schaduw is op sommige momenten wel zo fijn. Zorg er ook voor dat je voldoende eten en drinken mee aan boord hebt als je gaat varen. Je weet nooit wat er onderweg kan gebeuren, denk hierbij bijvoorbeeld aan motorpech terwijl je voor anker ligt. Hulp zal er zeker wel komen, maar je weet nooit hoelang dit gaat duren. Breng ook voldoende warme kleding mee, in de namiddag koelt het vaak af, het is dan wel zo fijn als je behaaglijke kleding bij je hebt. Ook in noodgevallen, is voldoende kleding altijd erg fijn om bij je te hebben. Laatste tip; neem een duikbril mee tijdens je boottocht. Hiermee kun je niet alleen heel veel moois onderwater bekijken, het is ook handig om goed zicht te hebben als je anker vast zit tussen de stenen. Je duikt er dan zo naar toe om je anker los te krijgen, waardoor je weer lekker door kunt varen. Dat wordt puur genieten van een schitterende boottocht op Zakynthos!