Zakynthos Stad

De hoofdstad van Zakynthos heeft een niet al te originele naam gekregen: Zakynthos stad. De stad zelf is echter wel uniek te noemen. In 1953 werd nagenoeg de volledige stad door een aardbeving verwoest, waardoor de stad weer van de grond af aan opgebouwd moest worden. Daar zijn de Grieken bijzonder goed in geslaagd; Zakynthos stad is nu authentiek, gezellig en bijzonder fraai.
Overigens wordt Zakynthos stad door de Griekse inwoners van Zakynthos ook wel Chora genoemd. Dit is echter een algemene naam die vaker aan een hoofdstad van een Grieks eiland wordt gegeven.

Bezienswaardigheden in Zakynthos Stad

Als je een bezoekje aan Zakynthos stad gaat brengen, kun je een hoop doen. Je kunt je vergapen aan de unieke gebouwen, je kunt lekker shoppen en je kunt plaatsnemen op één van de gezellige straatjes. Ook is het super om door vele (smalle) straatjes in de stad heen te struinen. Je komt hierbij veel leuke winkels tegen, terwijl je ook op de meest leuke plekjes uitkomt. Eigenlijk is het leuk om dit zonder enige navigatie of logica te doen. Gewoon lekker rondlopen en kijken waar je uitkomt. In Zakynthos stad is dat een garantie voor een leuke dag.

Zakynthos Hotels

Verblijf jij het liefste in het midden van de hoofdstad van Zakynthos? Dat is mogelijk. in het centrum van Zakynthos stad, maar ook in de buitenwijken, vind je meerdere hotels. Dit zijn over het algemeen niet de meest luxe hotels, maar wel authentieke hotels. Hotels waarin je van het echte authentieke Griekse leven op Zakynthos kunt genieten. Overigens vallen de prijzen relatief gezien mee. Wil je liever voor iets meer luxe gaan? Dan kun je beter kiezen voor één van de hotels aan de kust bij Zakynthos stad. Dat zijn veelal fraaie resorts met zwembaden en in veel gevallen een privé strand.

Bekijk aanbiedingen voor Zakynthos

Tui
Tui
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Corendon
Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5
Logo Suntip
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Logo De Vakantiediscounter
De vakantiediscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5

Het weer in Zakynthos

Evenementen Zakynthos stad

De inwoners van Zakynthos hebben door dat het toerisme hoogtijdagen viert op het eiland. Men speelt daar slim op in door meerdere evenementen in Zakynthos stad te organiseren. Dit varieert van evenementen in nachtclubs tot aan evenementen op straat en muzikale evenementen. Eigenlijk elke dag is er wel iets in Zakynthos stad te beleven. Wil je op de hoogte blijven van de evenementen in Zakynthos stad? Je kunt hiervoor navraag doen bij de inwoners van de stad, maar ook bij de balie in jouw hotel.

Haven van Zakynthos stad

Zakynthos stad beschikt over een prachtige haven. Deze haven is iet alleen gezellig, maar is ook nog eens functioneel. Vanuit deze haven vertrekken namelijk de veerboten naar andere Griekse eilanden. Bovendien vind je bij deze haven een boulevard; je kunt hier heerlijk struinen en van het fraaie uitzicht genieten. Als je van uitzicht over de haven wilt genieten, is het advies om naar het kasteel van Zakynthos te gaan. Je ziet dan direct dat de haven van Zakynthos stad vrij groot is.

Winkelen in Zakynthos stad

In Zakynthos stad kun je ook naar hartenlust shoppen. In de stad vind je niet de meest grote of luxe winkels, maar wel veel leuke toeristenwinkeltjes. Leuke winkeltjes waar je hebbedingetjes of souvenirs voor thuis kunt kopen. Mocht het nodig zijn, kun je overigens ook voldoende kledingwinkels in Zakynthos stad vinden.

Openingstijden Zakynthos stad

De winkels in Zakynthos stad zijn dagelijks geopend van 08.00 tot 14.00 uur. De winkels openen vervolgens weer van pakweg 18.00 tot 21.00 uur. Op zondag zijn nagenoeg alle winkels in Zakynthos stad gesloten. Uiteraard kunnen winkels er zelf voor kiezen om (net) iets andere openingstijden aan te houden.