Keri

Keri, een schilderachtig bergdorpje in het zuidwesten van Zakynthos, biedt een charmante ontsnapping aan de moderne wereld. Dit traditionele dorp, dat zich onderscheidt van het nabijgelegen Keri Beach en Limni Keri, heeft een authentieke Griekse sfeer behouden. Ondanks de verwoestende aardbeving van 1953, is een aanzienlijk deel van de oorspronkelijke architectuur bewaard gebleven, waardoor het lijkt alsof de tijd hier heeft stilgestaan.
Het dorpsplein, geplaveid en omringd door historische gebouwen, straalt een rustige sfeer uit. Hoewel enkele elementen zijn aangepast om toeristen te verwelkomen, blijft de essentie van het dorp intact. Bezoekers kunnen genieten van de lokale keuken in sfeervolle taverna’s, terwijl ze uitkijken over de olijfgaarden en de prachtige achttiende-eeuwse kerk.

Bezienswaardigheden in Keri

Plan jij binnenkort ook een bezoek aan Keri? Onderstaande bezienswaardigheden zijn een aanrader om eens te bekijken. De Youtube video geeft je een goed beeld van Keri en de omgeving.

Hotels in Keri


De combinatie van traditionele architectuur, schilderachtige uitzichten en een rustige, ontspannen sfeer maakt Keri tot een van de mooiste dorpjes op Zakynthos. Dit werd bevestigd door de website Mooistedorpjes.nl, die Keri roemt om zijn pittoreske dorpsplein, oude huizen en de prachtige panoramische uitzichten. Voor degenen die de authentieke charme van Griekenland willen ervaren, is een bezoek aan Keri een must.

Bekijk aanbiedingen voor Keri

Tui
Tui
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Corendon
Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5
Logo Suntip
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Logo De Vakantiediscounter
De vakantiediscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5

Het weer in Keri

Keri

Het weer in Keri is een belangrijke factor die bijdraagt aan de charme van dit pittoreske dorpje. In de zomermaanden geniet Keri van een warm mediterraan klimaat, met temperaturen die regelmatig boven de 30 graden Celsius uitkomen. De zon schijnt bijna onafgebroken, wat ideaal is voor bezoekers die van het strand willen genieten of de natuur willen verkennen.
In het voorjaar en de herfst zijn de temperaturen milder, variërend tussen de 20 en 25 graden Celsius. Dit is een perfecte tijd voor wandelingen door de olijfgaarden en het verkennen van de historische gebouwen zonder de zomerse hitte. De wintermaanden zijn mild met gemiddelde temperaturen rond de 15 graden Celsius, en er valt wat meer regen, wat zorgt voor een weelderig groen landschap.

Keri weeromstandigheden

Naast deze algemene klimaatgegevens kun je altijd de actuele weersvoorspellingen raadplegen voor Keri. Dit helpt je om je bezoek beter te plannen en optimaal te genieten van alles wat dit charmante dorp te bieden heeft.