Zonsondergang Zakynthos

Top 10 plekken mooiste zonsondergang op Zakynthos

Zakynthos, het Griekse eiland dat bekend staat om haar azuurblauwe water, witte stranden en adembenemende natuur. Het is dan ook niet gek dat dit eiland jaarlijks duizenden toeristen trekt. Maar naast de prachtige stranden en baaien, heeft Zakynthos nog een andere schat die ze graag laat zien, de zonsondergang. Er zijn vele plekken op het eiland waar je kunt genieten van een magische zonsondergang, wij hebben de 10 mooiste plekken voor je op een rijtje gezet! Inclusief de adressen voor de navigatie van jouw huurauto.

Top 10

1. Shipwreck Beach

Als we het hebben over de mooiste plekken voor een zonsondergang op Zakynthos, dan mag Shipwreck Beach absoluut niet ontbreken. Dit iconische strand, ook wel Navagio Beach genoemd, is te vinden aan de westkust van het eiland. De bekende foto’s van een verlaten scheepswrak op een strand omringd door hoge kliffen, zijn hier genomen.

2. Keri Lighthouse

Op het meest zuidelijke puntje van Zakynthos bevindt zich Keri Lighthouse, ook wel bekend als Lighthouse Zante. Dit is een van de meest idyllische plekken op het eiland om de zon onder te zien gaan. Het licht van de vuurtoren geeft een extra magische touch aan de zonsondergang.

Zonsondergang Zakynthos

3. Porto Limnionas

Porto Limnionas, ook wel bekend als Porto Limni Keriou, is een kleine baai gelegen aan de westkust van Zakynthos. Deze locatie staat bekend om haar kristalheldere water en prachtige rotsformaties. Maar het is ook een geweldige plek voor een romantische zonsondergang!

Tip: Wees optijd voor onderstaande bedjes!

4. Lithakia Viewpoint

Voor een meer panoramisch uitzicht op de zonsondergang, is het Lithakia Viewpoint een aanrader. Dit uitkijkpunt is te vinden in het dorpje Lithakia, in het zuiden van het eiland. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het binnenland van Zakynthos en de Ionische Zee. Het is dan ook een perfecte plek om de zonsondergang te zien verdwijnen in de zee.

5. Kampi Village

Kampi Village is een kleine stad aan de westkust van Zakynthos en is vooral bekend om haar adembenemende uitzichten. Deze plek is populair onder toeristen vanwege het prachtige panoramische uitzicht over de Ionische Zee. Maar het is ook een uitstekende locatie voor een zonsondergang.

6. Porto Roxa

Porto Roxa is een kleine baai aan de westkust van Zakynthos en is een betoverend plekje voor het aanschouwen van de zonsondergang. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de kristalheldere zee en de groene heuvels aan de horizon.

7. Exo Chora Kastro

Exo Chora Kastro, ofwel het oude fort, is een historisch monument en een van de oudste en best bewaarde forten van Griekenland. Dit fort ligt op een heuvel met uitzicht op de stad Zakynthos en de Ionische Zee. Vanaf hier is het uitzicht op de zonsondergang over zee en de stad onvergetelijk.

8. Agios Sostis

Agios Sostis is een klein en charmant dorpje in het zuidwesten van Zakynthos. Het is vooral bekend om het prachtige uitzicht op het helderblauwe water en het onbewoonde eilandje Marathonisi. Maar het is ook een geweldige plek voor een romantische zonsondergang.

9. Agios Nikolaos klooster

Gelegen op een prachtige plek op de kliffen van de Vassilikos-peninsula, staat het klooster Agios Nikolaos. Dit klooster is niet alleen een belangrijke religieuze plek op het eiland, maar ook een populaire locatie voor een zonsondergang. Overigens zijn er nog veel meer mooie bezienswaardigheden te zien op het eiland Zakynthos. Vanuit hier heb je een geweldig uitzicht op zowel de Ionische Zee als het binnenland van Zakynthos.

10. Panorama Zante

Last but not least, het bekende uitzicht op Zakynthos vanaf de berg in Pantokratoros. Het uitzichtpunt Panorama Zante is niet alleen populair vanwege het prachtige uitzicht op de zonsondergang, maar ook vanwege haar naam die perfect weergeeft wat je hier zult ervaren. Vanaf dit hooggelegen punt heb je een panoramisch uitzicht over het zuidelijke deel van het eiland, inclusief de prachtige zonsondergang boven de zee.