Het weer op Zakynthos

Weer Zakynthos

Wat is voor jou de voornaamste reden om naar Zakynthos toe te gaan? Is dit te danken aan de prachtige stranden en het azuurblauwe water? Is dit te danken aan de gastvrijheid van de Grieken? Of is dit te danken aan het heerlijke weer in Zakynthos? Als je deze vragen aan veel toeristen zou stellen, zouden veel toeristen antwoorden dat ze naar Zakynthos toe gaan vanwege het weer.

Het weer in Zakynthos is namelijk subliem te noemen. Op dit eiland is sprake van een mediterraan klimaat. Een warm mediterraan klimaat om precies te zijn. Dit klimaat staat garant voor warme zomers, voor aangename winters en voor veel zonuren per dag. In het hoogseizoen – tijdens de zomer – schijnt de zon tot wel 13 uur per dag. Daarnaast hoef je in Zakynthos niet al te bang te zijn voor regen. Tijdens de zomer valt er gemiddeld twee keer in de maand regen. Dit gaat in veel gevallen dan ook nog om verwaarloosbare hoeveelheden.

Het weer deze week op Zakynthos

Het klimaat in Zakynthos in de zomermaanden

Wil jij op Zakynthos van een heerlijke zon-, zee- en strandvakantie genieten? Dan kun je het beste in juni, juli, augustus of september naar Zakynthos gaan. In deze maanden ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 22 en 26 graden. Uitschieters hierbij zijn de maanden juli en augustus; de gemiddelde temperatuur overdag komt daarbij ruim boven de 26 graden uit.

In de wintermaanden kan het op Zakynthos vrij koud worden. De gemiddelde temperatuur overdag is bijvoorbeeld 9,6 graden in januari. Ook in februari, maart, november en december valt de gemiddelde temperatuur relatief laag uit.

De zonuren in de zomer zijn op Zakynthos ongekend. In de maanden juni, juli en augustus geniet je van 11 á 12 zonuren per dag. Tijdens deze maanden valt er bovendien slechts 5 tot 9 mm regen. Deze weerseigenschappen zijn te danken aan het mediterraan klimaat; dit klimaat zorgt voor warme en droge zomers in combinatie met milde winters.