Weer Zakynthos

Het weer deze week op Zakynthos

Het weer in Zakynthos is namelijk subliem te noemen. Op dit eiland is sprake van een mediterraan klimaat. Een warm mediterraan klimaat om precies te zijn. Dit klimaat staat garant voor warme zomers, voor aangename winters en voor veel zonuren per dag. In het hoogseizoen – tijdens de zomer – schijnt de zon tot wel 13 uur per dag. Daarnaast hoef je in Zakynthos niet al te bang te zijn voor regen. Tijdens de zomer valt er gemiddeld twee keer in de maand regen. Dit gaat in veel gevallen dan ook nog om verwaarloosbare hoeveelheden.
Weer op Zakynthos

Het klimaat in Zakynthos in de zomermaanden

Wil jij op Zakynthos van een heerlijke zon-, zee- en strandvakantie genieten? Dan kun je het beste in juni, juli, augustus of september naar Zakynthos gaan. In deze maanden ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 22 en 26 graden. Uitschieters hierbij zijn de maanden juli en augustus; de gemiddelde temperatuur overdag komt daarbij ruim boven de 26 graden uit.
In de wintermaanden kan het op Zakynthos vrij koud worden. De gemiddelde temperatuur overdag is bijvoorbeeld 9,6 graden in januari. Ook in februari, maart, november en december valt de gemiddelde temperatuur relatief laag uit.
De zonuren in de zomer zijn op Zakynthos ongekend. In de maanden juni, juli en augustus geniet je van 11 á 12 zonuren per dag. Tijdens deze maanden valt er bovendien slechts 5 tot 9 mm regen. Deze weerseigenschappen zijn te danken aan het mediterraan klimaat; dit klimaat zorgt voor warme en droge zomers in combinatie met milde winters.

Het klimaat op Zakynthos

Zakynthos heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde winters. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden (juli en augustus) is 28 graden Celsius. In de wintermaanden (januari en februari) ligt de gemiddelde temperatuur rond de 15 graden Celsius. Het eiland kent veel zonneschijn, met ongeveer 300 dagen per jaar. Het weer is dus erg aangenaam op Zakynthos!

Neerslag op Zakynthos

Zakynthos kent een aantal maanden met veel neerslag. In de wintermaanden is het er vaak bewolkt en regent het geregeld. Op Zakynthos valt per jaar gemiddeld 800 millimeter neerslag. De meeste neerslag valt in de maanden november, december en januari. In het voor- en najaar is het er droog en zonnig. Dit is dus de beste tijd om naar Zakynthos te gaan.