Wat is leuk om te doen met kinderen op Zakynthos?

Heb je een heerlijke gezinsvakantie naar Zakynthos geboekt? Je hebt groot gelijk. Op dit eiland is het heerlijk vertoeven, op dit eiland is het heerlijk weer en op dit eiland is voldoende te doen. Dat geldt voor volwassenen, maar geldt ook zeker voor kinderen. Als je met je kinderen naar Zakynthos toe gaat, raden wij je onderstaande bezienswaardigheden/activiteiten aan.

Huur een bootje

Een ware aanrader volgens ons is om een bootje op Zakynthos te huren. Met dit bootje kun je langs de kustlijn varen, de prachtige rotsen bekijken en veel plezier maken. Wel is het advies om goed op de veiligheid van je kinderen te letten. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je kinderen altijd een zwemvest dragen.

Ga naar Gerakas Beach

Op dit strand is de kans groot dat je Caretta Caretta schildpadden kunt zien. Voor jou is dit een leuke ervaring, maar voor een kind is dit al helemaal onvergetelijk. Met name als je in de periode half mei tot half oktober naar Gerakas Beach toe gaat, is de kans groot dat je schildpadden tegenkomt.

Leuk detail: op dit strand leggen de schildpadden hun eieren. Op het strand worden alle eieren gemarkeerd met een soort van klein huisje. Erg leuk om met je kind hiernaar te kijken en je kind over schildpadden uitleg te geven.

Ga naar kindvriendelijke stranden toe

Gerakas Beach is niet de enige aanrader op het gebied van strand. Wij raden je ook de zandstranden van Laganas, Kalamaki en Tsilivi aan. Deze zandstranden zijn vrij toeristisch, waardoor je van het nodige entertainment geniet. Leuk voor je kinderen.

Water Village Park

Zijn je kinderen dol op zwemmen? Dan is het advies om naar het Water Village Park toe te gaan. In dit park kunnen je kinderen niet alleen zwemmen, maar ook van de gaafste glijbanen af gaan. Het enige nadeel is dat dit waterpark vrij prijzig is.

National Marine Park

Als je kinderen iets ouder zijn, is een bezoek aan National Marine Park aan te raden. Dit natuurpark ligt in de buurt van Laganas en draait volledig om schildpadden. Erg leuk en leerzaam voor je kinderen.