Zakynthos Shipwreck

Eén van de hoogtepunten op Zakynthos; dat is zonder twijfel het scheepswrak. Dit wrak, in het Engels ‘Zakynthos Shipwreck’ genoemd, ligt al sinds 1982 op dezelfde plek in de prachtige baai. Op deze plek is de boot komen te stranden, waarna men de boot nooit meer versleept heeft. In de afgelopen jaren is deze baai daardoor uitgegroeid tot één van de meest gefotografeerde plekjes van heel Europa.
Overigens draait het op deze locatie niet alleen om de boot zelf. Nee, ook het bijbehorende strand – Navagio Beach – kan op veel lovende woorden rekenen. Het water is azuurblauw, de steile kliffen hebben een prachtige kleur én unieke grotten bevinden zich om de hoek. Al met al is Shipwreck Beach – zoals dit strand ook genoemd wordt – het populairste plekje op Zakynthos.
Adres uitkijkpunt: Ελατίων 290 91, Griekenland
Google maps navigatiepunt: Klik hier

Shipwreck Beach Zakynthos

Wil jij graag het scheepswrak met eigen ogen aanschouwen? Dan dien je naar het noordwesten van Zakynthos toe te gaan; vanuit Zakynthos Stad is het ongeveer 30 kilometer. Mocht je op het eiland een auto gehuurd hebben, is dat ideaal. Met jouw eigen huurauto rijd je zo naar Shipwreck Beach in Zakynthos toe.
Heb je geen auto tot jouw beschikking? Dan is het wellicht leuk om een scooter te huren. Een scooter is op Zakynthos niet meer uit het dagelijkse straatbeeld weg te denken. Je kunt dan ook op veel plekken een scooter huren en vervolgens (veilig) naar Shipwreck Beach toe rijden.

Tot slot is het ook nog mogelijk om met het openbaar vervoer of de taxi naar dit uitkijkpunt te gaan. Rondom is het strand is het overigens steeds toeristischer geworden. Dat is niet negatief bedoeld, maar juist positief; je kunt altijd wel een taxi in de buurt van dit strand vinden.

Shipwreck Beach kenmerkt zich dus door het unieke scheepswrak. Dit wrak ligt al sinds 1982 in deze prachtige baai vast; dit levert echt een uniek beeld op. De kliffen rondom deze baai zorgen voor een idyllisch gevoel. Dat je daar dan opeens een scheepswrak in het water ziet liggen, neemt je eigenlijk mee in een soort van film. Je hebt oprecht het gevoel dat je op een hele bijzondere plek bent. En dat is ook zeker het geval.

Wat je op Shipwreck Beach in Zakynthos kunt doen? Nou, je kunt heerlijk tot rust komen. Je kunt op dit strand jouw handdoekje neerleggen, van het lekkere zonnetje genieten en een duik in het water nemen. Ondertussen geniet je van de prachtige baai. Ook ben je ongetwijfeld direct onder de indruk van de azuurblauwe kleur van het water!

Let op: Shipwreck Beach (beneden) is alleen bereikbaar per boot.

Wat is er te doen op Zakynthos

Shipwreck Zakynthos ongeluk

Hoe is het scheepswrak op Zakynthos nou terecht gekomen? Daarvoor moeten we terug naar het jaar 1982. In dat jaar was een kleine handelsboot in Turkije geweest; deze boot had de naam Panagiotis. In Turkije had men allerlei handelsgoederen geladen, maar dit waren géén legale goederen. Nee, in dit schip lag onder meer sterke drank en sigaretten. Destijds was het illegaal om in dergelijke producten op deze manier te handelen; de bemanning van het schip was dan ook in overtreding.
Op de terugreis vanuit Turkije kreeg deze boot plots pech. Nabij Zakynthos viel de motor zelfs helemaal uit, terwijl er ook sprake van noodweer was. De kapitein had geen controle meer over de boot en botste tegen de rotsen aan. Uiteindelijk kwam de boot bij Navagio Beach tot stilstand.
Wat toen gebeurde, was echt bizar te noemen. De lading kwam namelijk uit het schip zetten, waardoor de baai opeens bezaaid lag met dozen sigaretten. Allerlei kleine vissersbootjes kwamen direct het water op om alle sigaretten uit het water te vissen. Ook de sterke drank vond gretig aftrek bij de mensen die op dat moment in de buurt van deze baai waren.
Scheepswrak tour

Shipwreck Beach Zakynthos Tour

Zou jij graag meer informatie over dit unieke strand willen hebben? Dan is een Shipwreck Beach Zakynthos Tour mogelijk leuk voor je. Tijdens deze tour krijg je een rondleiding over het strand, maar ook over het water. Zo kom je behoorlijk dicht bij het scheepswrak en kun je ook nog de omliggende grotten aanschouwen. Deze tour is uiteraard niet gratis, maar is zeker de moeite waard. Bovendien weet je op deze manier de drukte óp het strand te ontlopen; met name in het hoogseizoen kan het behoorlijk druk zijn op Shipwreck Beach.