Welke delen van Zakynthos zijn het meest toeristisch?

Een vakantie op Zakynthos doorbrengen, is iets waar veel toeristen voor kiezen. Veel Nederlanders, veel Duitsers en veel Engelsen zijn gek op dit eiland. Logisch ook, aangezien je op Zakynthos alles aantreft wat je voor een heerlijke vakantie nodig hebt. Zon, zee, strand en veel leuke plekken en bezienswaardigheden.

Vermijd jij liever de echt drukke plekken? Dan kun je het beste op Zakynthos de onderstaande plekken vermijden.

Het zuiden van het eiland

Het zuiden van Zakynthos is verreweg het drukste gedeelte van het eiland. Dit komt vooral door de aanwezigheid van de badplaatsen Laganas en Kalamaki. Deze beide badplaatsen zijn bruisend, zijn gezellig en trekken daardoor jaarlijks heel veel toeristen aan.

In en rondom deze badplaatsen zijn elke zomer veel toeristen te vinden. Dit geldt niet alleen voor het centrum, maar ook voor de bijbehorende zandstranden. Mocht je echt voor je rust komen, kun je wat ons betreft beter voor een andere plaats op Zakynthos kiezen. Ben je juist wel gek op gezelligheid? Dan zijn dit ideale plaatsen voor je.

Daarnaast is in dit gedeelte van het eiland ook nog de luchthaven te vinden. Dit vliegveld is gelukkig wel ’s nachts volledig gesloten. Als je in Kalamaki of Laganas verblijft, heb je ’s nachts dus geen last van de herrie van een vliegtuig.

Zakynthos-Stad

Logischerwijs is ook de hoofdstad van Zakynthos vrij toeristisch. Dit komt vooral doordat deze stad het nodige te bieden heeft. Je vindt in deze stad leuke winkelstraten terug, prachtige pleinen en moderne gebouwen in een klassieke stijl. Dat laatste is te wijten aan de aardbeving van 1953; deze aardbeving zorgde ervoor dat de stad grotendeels geruïneerd werd.

Als je op een zomerse dag door deze stad heenloopt, ben je absoluut niet de enige. Feit is wel dat het in en rondom deze stad erg gezellig is.

Shipwreck Beach

De meest toeristische plek op Zakynthos is toch wel Shipwreck Beach. Dit strand is niet al te groot, terwijl er dagelijks wel duizenden toeristen op afkomen. Je kunt je hierdoor vast voorstellen dat je op dit strand niet even tot rust kunt komen. Het is simpelweg een komen en gaan van toeristen. Zeker in de zomerperiode.