Dit is hoe de ideale dag op Zakynthos eruit ziet!

Zakynthos is een geweldig eiland in Griekenland. Er is van alles te doen, en dat maakt het soms lastig om een keuze te maken. Mocht je nou weinig tijd hebben, of gewoon een dag ingevuld willen hebben met de leukste activiteiten, lees dan deze blog!

Start op de markt in Zakynthos-stad

In deze blog gaan we er even vanuit dat je in Zakynthos-stad verblijft, of begint met je dagtrip. In Zakynthos-stad heb je een aantal geweldige markten waar bijvoorbeeld een Valentino tas sale kan zijn. Zonder moeite te hoeven doen vind je de meest geweldige deals en spulletjes op de idyllische markten. De markt is te vinden bij Alex Roma, midden in het centrum van de stad. In de zomer is de markt duidelijk op zijn drukst. Je kan hier lokale producten kopen en handgemaakte sieraden of kleding. Ook zijn er vaak straatartiesten die het helemaal afmaken. Begin je dag dus nog voordat het te heet wordt op de markt en scoor de leukste spullen.

Ga naar het bekende Shipwreck beach

Nadat je de markt hebt verkent is het tijd voor de meest toeristische attractie van de dag. Iedereen die op Zakynthos is geweest moet naar het uitzichtpunt van Shipwreck Beach zijn geweest. Het is voor deze dag handig om een huurauto te hebben. Het is een klein uurtje rijden naar het uitzichtpunt, parkeer hier de auto en maak geweldige foto’s. Neem je spulletjes mee in een fanny pack dames, zodat je met geen grote tassen hoeft te slepen. Er ligt een gestrande boot op het eiland, dus vandaar de naam. Je kan ervoor kiezen om enkel voor het uitzichtpunt te gaan, of juist ook naar het strand toe. Het strand is enkel te bereiken per boot, en dat maakt het extra speciaal. Neem dus een bootje naar het shipwreck beach toe en spring lekker in het helderblauwe water.

Stop voor een heerlijke Griekse lunch

Nadat je Shipwreck Beach hebt verkend, heb je waarschijnlijk behoorlijk trek gekregen. Gelukkig is Griekenland de perfecte bestemming om lekker te gaan lunchen. De volgende activiteit is in het noorden van het eiland dus daarom rijd je met de auto die richting in. Onderweg stop je binnen tien minuten rijden in het kleine bergdorpje Volimes. Lunch hier bij het super lokale Snack-bar Volimes. Betaal een klein prijsje voor een lekkere pita met gyros met vers gemaakte Griekse tzatziki. Ook kun je er een lokaal gebrouwen biertje drinken.

Rijd verder naar de Blue Caves

Na de lunch vervolg je de weg richting de Blue Caves, deze zijn enkel te bereiken vanaf het dorpje Agios Nikolaos. Dit dorpje staat hier dan ook echt om bekend, maar is nog wel echt authentiek Grieks. Vanuit de haven in het dorp kan je zelf een bootje huren of meedoen aan een tour naar de Blue Caves. Deze hebben hun naam te danken aan het helderblauwe water dat prachtig afsteekt aan de witte kalkstenen van de grotten. Het is een prachtige bestemming, die je gezien moet hebben.

Ga terug naar Zakynthos stad en diner met uitzicht

Na de lange dag met vele activiteiten is het tijd om terug te keren naar Zakynthos-stad. Ga uitgebreid dineren bij een van de vele restaurants in het stadje. Ook zijn er veel restaurants met prachtig uitzicht. Natuurlijk kan het eten van vis niet ontbreken op een eiland, dus kies bijvoorbeeld voor het populaire restaurant Spartakos Taverna Zakynthos voor een geweldige afsluiter van de dag.