Scooter huren op Zakynthos? Hier moet je op letten!

Zakynthos is ongeveer vierhonderd vierkante kilometer, het is veertig kilometer lang en maximaal twintig kilometer breed. Dit is dus een relatief klein eiland, waarbij je de afstanden dus prima kunt afleggen met een scooter. Het voordeel van het rijden op een scooter is dat je jezelf heerlijk vrij voelt, daarnaast zie je onderweg ook nog eens veel van het eiland en heb je altijd een parkeerplekje. Ga jij binnenkort naar Zakynthos en ben je van plan om een scooter te huren? Wij hebben een aantal belangrijke zaken voor je op een rijtje gezet, waar je op moet letten als je een scooter gaat huren!

Tips als je een scooter gaat huren

Als je een scooter gaat huren op Zakynthos, is het belangrijk om de prijzen van aanbieders met elkaar te vergelijken. Dit kun je natuurlijk online prima doen. Huur dus niet bij het eerste verhuurbedrijf die je tegenkomt op het eiland, maar neem hier even de tijd voor. Je kunt natuurlijk thuis al online een vergelijking maken tussen de aanbieders, waardoor je zeker weet dat je het voordeligste uit bent als je een scooter gaat huren op het Zakynthos. Een andere handige tip is dat je een goede dag uitkiest om deze scooter te gaan huren. Wordt er regen voorspeld? Huur dan geen scooter, want als de wegen glad zijn, is het gevaarlijk rijden met een scooter.

Lees de voorwaarden door

Er zijn verschillende aanbieders op het eiland waar je een scooter kunt huren op het eiland. Natuurlijk vergelijk je als eerste de prijzen met elkaar, maar lees ook goed de voorwaarden door. In de voorwaarden zijn bijvoorbeeld regels opgenomen over bijvoorbeeld de verzekering, de borg die betaald moet worden en andere zaken die relevant zijn als je een scooter gaat huren. Is er iets niet duidelijk? Stel je vragen gewoon aan het verhuurbedrijf en onderteken pas de voorwaarden, als je precies weet waar je voor tekent.

Fotografeer de foto vooraf

Voordat je vertrekt, zorg ervoor dat je foto’s hebt gemaakt van de scooter die je huurt. Zitten er deukjes in de scooter, zijn er bepaalde delen beschadigd? Zet ze duidelijk op de foto, zodat je bij terugkomst nooit discussies krijgt met het verhuurbedrijf. Maak zowel foto’s van de voorkant als de achterkant, maar ook van de helm als je die gaat huren. Het voorkomt onnodig gedoe bij terugkomst, op het moment dat het verhuurbedrijf je aansprakelijk wil stellen voor schade.

Veilig rijden

Neem geen risico’s tijdens het rijden met de scooter op Zakynthos. Je kent hier de wegen niet, de lokale verkeersgebruiken ook niet en bepaalde gevaarlijke punten zullen je ook niet bekend zijn. Door geen risico’s te nemen, doe je er alles aan om een ongeluk of aanrijding te voorkomen. Rij alleen op wegen waar jij een goed gevoel hebt en sla bijvoorbeeld geen verlaten bergweggetjes in. Vermijd ook onverharde wegen, die kunnen soms ook leiden tot ongelukken. Draag altijd een helm als je een scooter gaat huren. 

Waarheen met de scooter?

Zakynthos telt een oppervlakte van vierhonderd vierkante kilometer, dit betekent dat je heel veel kunt gaan zien van het eiland als je een scooter gaat huren. Natuurlijk is Zakynthos stad een aanrader om met de scooter te verkennen. De stad heeft een gezellig centrum, waar je bijvoorbeeld op het Solomosplein even wat kunt gaan drinken als vertrekpunt van je rit met de scooter. Op dit plein kun je overigens meteen het Byzantijns museum meepakken met prachtige kunst. Ook kun je in deze stad heerlijk winkelen, bijvoorbeeld in de Alexander Roma straat, een heerlijke winkelstraat voor de echte liefhebber. Hou je van oude, bijzondere gebouwen? Bezoek dan de Sint Niklaas kerk in het Lofos Strani park