Is Zakynthos een goed feesteiland?

Zakynthos trekt jaarlijks duizenden toeristen aan, niet alleen vanwege zijn adembenemende stranden en heldere wateren, maar ook vanwege zijn bruisende nachtleven. De vraag die velen stellen is: “Is Zakynthos een goed feesteiland?” Laten we de hotspots verkennen en ontdekken waar je beter wel en niet uit kunt gaan.

Waar je wel moet zijn:

  1. Laganas: Het kloppende hart van het nachtleven op Zakynthos is te vinden in Laganas. Deze badplaats staat bekend om zijn levendige bars en clubs die tot in de vroege uurtjes doorgaan. Rescue Club en Zeros Club zijn populaire keuzes voor feestgangers die op zoek zijn naar opzwepende muziek en een bruisende sfeer.
  2. Zakynthos-stad: De hoofdstad van het eiland heeft ook veel te bieden op het gebied van nachtleven. Struin door de smalle straatjes en ontdek gezellige tavernes, cocktailbars en dansclubs. Cameo Island en Cubanero zijn geliefde plekken voor een memorabele avond uit.
  3. Tsilivi: Deze badplaats combineert een ontspannen sfeer overdag met een levendig nachtleven. Cocktails nippen aan het strand, gevolgd door het ontdekken van de levendige bars zoals Drunk Sinatra en CherryBay Beach Club maken Tsilivi een veelzijdige keuze voor feestgangers.

Waar je beter niet kunt zijn:

  1. Rustige dorpen: Als je op zoek bent naar bruisende feesten, vermijd dan de meer afgelegen en rustige dorpen op Zakynthos. Hier is het nachtleven vaak beperkt tot gezellige tavernes en bars, maar niet de opwindende clubs die je elders kunt vinden.
  2. Vroeg op de avond: Het echte feest op Zakynthos begint meestal later op de avond, vaak na middernacht. Als je de bruisende sfeer niet wilt missen, vermijd dan om te vroeg uit te gaan. De meeste clubs en bars komen pas echt tot leven als de nacht vordert.
  3. Seizoensgebonden sluitingen: Houd er rekening mee dat het nachtleven op Zakynthos sterk afhankelijk is van het toeristenseizoen. Sommige locaties kunnen gesloten zijn buiten het hoogseizoen, dus plan je reis dienovereenkomstig als je wilt genieten van het feestelijke aanbod.

Zakynthos kan zeker een goed feesteiland zijn, maar het hangt allemaal af van je voorkeuren en verwachtingen. Als je op zoek bent naar levendige nachten gevuld met muziek en dans, dan zijn plaatsen zoals Zakynthos-stad en Tsilivi zeker de moeite waard om te verkennen. Aan de andere kant, als je de voorkeur geeft aan een rustiger nachtleven, is het beter om de meer afgelegen dorpen en vroege avonden te omarmen.