Planning voor een leuke dag in Zakynthos

Ga jij binnenkort op vakantie naar het prachtige Griekse eiland Zakynthos? In dit artikel geven wij een planning en handige tips voor een onvergetelijke vakantiedag op Zakynthos.

Wakker worden op Zakynthos

In de ochtend is het natuurlijk lekker om rustig wakker te worden en even wat te ontbijten in het hotel. In plaats daarvan kun je ook een gezellig dorpje opzoeken op wat te gaan eten. Op het eiland heb je ook veel leuke cafés waar je heerlijke koffie kunt bestellen. Korithi en Agios Nikolaos zijn bijvoorbeeld leuke plaatsjes om je dag te beginnen. Deze plaatsen zijn erg mooi. Zeker in Agios Nikolaos heb je een prachtig uitzicht over de zee. Ook is het dorp zelf leuk om gezien te hebben. Vanaf hier kun je een aantal leuke bezienswaardigheden bezoeken.

In de buurt op stap

Dichtbij Agios Nikolaos kun je de Blue Caves vinden. Dus is een groep aan grote grotten die mooi aan de zee liggen. Je kunt ook de boot pakken en deze grotten van dichtbij bekijken. In de buurt van deze grotten kun je ook heel goed snorkelen. Het leukst is om zelf een bootje te huren en hier de buurt te verkennen. Als je aan het eind van de dag met de auto vertrekt richting het zuiden, is het leuk om een kleine omweg te maken naar Shipwreck Beach, het mooiste en meest bekende strand van Zakynthos. Hier kun je even lekker uitrusten aan het water en een stukje zwemmen. Shipwreck Beach is omringd door prachtige, hoge rotsen. Op het strand ligt een oud wrak van een schip, wat het strand erg leuk en uniek maakt. Vandaar ook de naam, Shipwreck Beach.

De dag afsluiten in een mooie plaats

Aan het eind van de dag kun je terugreizen naar het binnenland. Je kunt dan wat gaan eten in een wat kleiner, gezellig plaatsje zoals Anafonitria of Volimes. Deze plaatsen liggen dichtbij Shipwreck Beach. Je kunt hier heerlijk eten of ’s avonds nog even wat gaan drinken. Hierna kun je op je gemak terugrijden naar het hotel of resort waar je verblijft. Zakynthos is een prachtige vakantiebestemming. Het eiland is best groot en daarom is er veel te zien en te doen. Met de tips hierboven met je verzekerd van een leuke dag op het eiland.