De stranden van Zakynthos; de mooiste stranden op een rijtje!

Vertrek jij binnenkort voor een heerlijke vakantie naar Zakynthos? Als je naar Zakynthos gaat, weet je dat je uit heel veel stranden kunt kiezen. Dit eiland kenmerkt zich namelijk door de vele stranden, door de vele badplaatsen en door de prachtige gebieden rondom deze stranden.

Naar welke stranden je nou het beste kunt gaan? En welke stranden je eigenlijk niet over mag slaan? Op die twee vragen ga je in dít artikel een antwoord vinden. Een antwoord waarmee je direct jouw vakantie op Zakynthos invulling kunt gaan geven.

Banana Beach Zakynthos

Eén van de mooiste stranden van Zakynthos is zonder twijfel Banana Bach. Dit is niet alleen één van de mooiste zandstranden van Zakynthos, maar het is ook het langste strand van dit eiland. Het strand is gelegen op het schiereiland Vassilikos en wordt vergezeld door twee beach clubs. Bij Banana Baya en bij Casa Playa kun je ligbedden huren, terwijl je van lekkere lounge muziek kunt genieten!

Gerakas Beach Zakynthos

Geef jij sowieso de voorkeur aan een zandstrand? En wil je graag naar een echt uniek strand toe gaan? Dan is Gerakas Beach op Zakynthos voor jou op het lijf geschreven. Dit is namelijk één van de grootste, langste en meest unieke zandstranden van dit gehele eiland.

De uniekheid is met name te danken aan de Carretta Caretta schilpadden. Deze schilpadden leggen op dit strand ’s nachts hun eitjes; het strand valt hierdoor onder een beschermd park. De schildpadden op Zakynthos leggen overigens duizenden eieren per zomer. Ook kun je in de omgeving van dit strand een schildpaddenopvang op Zakynthos bezoeken. De Carretta Carretta schildpadden zijn in ieder geval een unieke aanwinst voor Zakynthos. Op en rondom Gerakas Beach kun je daar ultiem van genieten.

Nationaal Park Zakynthos

Wist je dat Zakynthos een schildpadden eiland is? Dit is volledig te danken aan de Carretta Carretta schildpadden, waar je hierboven al meer over hebt kunnen lezen. Dit zijn beschermde schildpadden, waardoor men op Zakynthos voor een Nationaal Park gekozen heeft. Dit Nationaal Park Zakynthos staat bekend onder de naam ‘Marine Park’. In dit Marine Park vind je onder meer de hierboven benoemde Gerakas Beach.

Wil je een bezoek aan Gerakas Beach brengen? Kun je dit strand alleen niet vinden? Dan kun je aan Grieken vragen waar de ‘Turtle Beach van Zakynthos’ te vinden is. De Grieken weten dan direct dat je op zoek naar Gerakas Beach bent. Overigens zijn de Grieken zelf ook erg trots dat zíj op hét schildpaddeneiland van Griekenland wonen.

Een extra tip vanuit onze kant: maak een schildpadden tour op Zakynthos. Tijdens deze tour bekijk je niet alleen de schildpadden, maar je krijgt ook heel veel informatie. Dit maakt het bekijken van de schildpadden – en mogelijk zelfs de eieren – alleen maar indrukwekkender.

Dafni Beach

Wil jij op Zakynthos vooral tot rust komen? Dan is de eerder genoemde Gerakas Beach mogelijk niet de beste keuze voor je. Dat strand is nogal populair en daardoor druk. Als je liever naar een iets rustiger strand gaat, is Dafni Beach een ideale optie voor je.

Dit is wat ons betreft één van de mooiste stranden van Zakynthos. Dit is niet alleen aan het strand zelf te danken, maar ook aan de sublieme omgeving. Als je op Dafni Beach staat, geniet je van de omliggende groene gebieden en bergen.  Dit strand krijgt hierdoor echt een unieke uitstraling.

Ook geniet je op dit strand van een fijne sfeer. Het strand is niet super druk, maar is wel behoorlijk gezellig te noemen. Overigens leent dit strand zich ook uitstekend voor de kleinere kinderen. Het strand is namelijk relatief groot, terwijl het water ook niet direct super diep te noemen is. Je kunt dan ook op een veilige manier samen met jouw kinderen van zon, zee en strand genieten.

Overigens is Dafni Beach in de buurt van Banana Beach gelegen. Als je in de buurt van Vassilikos verblijft, kun je moeiteloos beide stranden aan doen!

Navagio Beach

Uiteraard mag ook dit strand niet ontbreken in deze lijst met mooiste stranden van Zakynthos. Niet alleen dit strand is mooi, maar ook de omgeving én het scheepswrak. Want ja, het welbekende scheepswrak is gelegen voor Navagio Beach. Dit strand wordt echter ook als ‘Shipwreck Beach’ aangeduid, puur door de aanwezigheid van het scheepswrak.

Dit scheepswrak is in 1982 vastgelopen in de baai bij Navagio Beach. Tot op de dag vandaag is er niks met dit scheepswrak gedaan; de baai heeft hierdoor flink aan populariteit gewonnen. Als je in de zomerperiode naar Navagio Beach gaat, moet je daardoor rekening met een behoorlijke drukte houden. Iets wat echter erg leuk is, is om met een boot naar Navagio Beach te gaan. Je kunt daarmee ook direct een kijkje nemen bij de prachtige (blauwe) grotten die rondom Zakynthos te vinden zijn.

Nog een extra tip: duiken bij Zakynthos of snorkelen bij Zakynthos is ook bijzonder leuk. Je geniet hierbij van het prachtige onderwaterleven én het azuurblauwe water. Als je een bootje huurt om naar Navagio Beach te gaan, kun je mogelijk direct jouw snorkel meenemen!

Xigia Beach

Tot slot is een bezoek aan Xigia Beach ook aan te raden. Dit strand is gelegen aan de noordoostkust van Zakynthos en is gewoonweg prachtig te noemen. Het water is azuurblauw, de prachtige rotsen zijn een lust voor het oog en je geniet van een bijzonder natuurfenomeen.

De rotsen bij dit strand geven namelijk collageen af. Dit bestandmiddel wordt veelvuldig verwerkt in bijvoorbeeld dagcrèmes; collageen is bijzonder goed voor de huid!

Het feit dat dit bestanddeel hier in het water aanwezig is, is vrij uniek te noemen. Iets wat ook uniek is, is dat het water meerdere temperaturen lijkt te kennen. Onder water voelt het lekker warm aan, terwijl de bovenste laag van het water behoorlijk koud aanvoelt. Juist dát is erg prettig, aangezien de temperaturen in Zakynthos behoorlijk hoog op kunnen lopen. Een bezoek aan Xigia Beach mag hoe dan ook niet ontbreken tijdens jouw vakantie op Zakynthos.