Wat is de beste periode om naar Zakynthos te vliegen?

Loop je al een tijdje met het idee om op vakantie te gaan naar het Griekse Zakynthos? Dan is het natuurlijk wel goed om te weten wanneer het de beste periode is om hier naartoe te vliegen. Wanneer je verwacht dat het er in de wintermaanden warm genoeg is om een duik in de zee te kunnen nemen, dan is het verstandig dit artikel even goed door te lezen. Nu is het er wel heerlijk vertoeven rond deze periode van het jaar, maar natuurlijk niet helemaal geschikt om ook daadwerkelijk te kunnen genieten zoals je dit tijdens de zomermaanden zal doen. Dus wil jij weten wat nu de beste periode is om naar Zakynthos te vliegen? Let dan goed op!

Alles over Zakynthos

De Griekse bestemming Zakynthos, ook wel bekend als Zante, trekt jaarlijks duizenden reizigers. Het eiland staat bekend om zijn kristalheldere wateren, adembenemende landschappen en charmante dorpjes. Niet voor niets dat er jaarlijks ontzettend veel mensen naartoe gaan op vakantie, maar welke periode je het beste kunt gaan, is natuurlijk deels afhankelijk van het type vakantie. Wil je graag de verschillende dorpjes afstruinen, dan is het voorjaar misschien een verstandige keuze, maar is het je doel om lekker tot rust te komen en te genieten van de zon, de zee en het strand? Dan zijn de zomermaanden natuurlijk een goede keuze. Wanneer je kijkt naar de Schiphol vertrektijden morgen, dan zul je ook zien dat de meeste vluchten richting de zomermaanden naar Zakynthos gaan en dit gaandeweg het najaar steeds verder zal afnemen.

De lente

Als je wilt genieten van een rustige vakantie en indrukwekkende natuur, is de lente de ideale periode om Zakynthos te bezoeken. Met milde temperaturen rond de 20°C kun je heerlijk ontspannen op verlaten stranden en genieten van het spektakel van flora die volop in bloei staat. In deze periode vinden er ook tal van festivals plaats, waarin de lokale bevolking de lente verwelkomd met muziek, dans en culinaire hoogstandjes. Een ervaring om nooit te vergeten! Sta jij nu ook op het punt te vertrekken, zorg er dan wel voor dat je goed voorbereid bent. Naast het online je vluchtnummer zoeken, zodat je weet wanneer je moet boarden, is het ook handig te zorgen voor een dikke trui of vest in je koffer. Naarmate het later wordt, kan het afkoelen waardoor een lange broek en trui met lange mouwen geen overbodige luxe is.

Ze zomer

Voor wie houdt van warm weer, een bruisende sfeer en lekkere lange dagen zonnen op het strand, is de zomer de perfecte tijd om naar Zakynthos op vakantie te gaan. Met temperaturen die regelmatig boven de 30°C stijgen, is het er dus ook heerlijk vertoeven tijdens deze maanden. Naast de verschillende prachtige stranden waar je heerlijk kunt bijkleuren, zijn er ook allerlei leuke andere bezienswaardigheden. Hoe leuk is het om bijvoorbeeld een boottocht te maken, waarbij je zelfs de kans hebt om enorme waterschildpadden te kunnen. Kortom, een absolute aanrader dus als je het ons vraagt.