Dit zijn de 5 mooiste stranden van Zakynthos

De stranden van Zakynthos behoren tot de mooiste stranden ter wereld. Dat is iets waar veel toeristen en kenners het over eens zijn. De mooiste stranden van Zakynthos zijn voor veel toeristen zelfs dé reden om naar dit eiland toe te gaan.

Wil jij ook naar dit eiland toe gaan? En wil je vervolgens tijd doorbrengen op de mooiste stranden? Dan raden wij je aan om naar de onderstaande 5 stranden toe te gaan:

  1. Navagio Beach / Shipwreck Beach: dit is zonder enige twijfel het populairste, uniekste en mooiste strand van Zakynthos. Bij dit strand vallen de rotsformaties, het azuurblauwe water en het parelwitte zand direct op. Het meest opvallende is het scheepswrak. Dit wrak ligt al tientallen jaren vast in de baai van Navagio Beach. Dankzij dit scheepswrak is dit wereldwijd één van de meest gefotografeerde stranden.
  2. St-Nicolas Bay Vassilikos: in het zuidoosten van Zakynthos is dit prachtige zandstrand te vinden. Bij dit zandstrand valt de omliggende natuur op en het ruime aanbod aan faciliteiten. Zo is het bij dit zandstrand mogelijk om een jetski te huren, om een waterfiets te huren of om te parasailen.
  3. Porto Zorro: in de buurt van bovengenoemd strand is ook Porto Zorro te vinden. Dit is één van de meest unieke stranden van Zakynthos, met dank aan het gebied rondom het strand. De bergen beginnen namelijk al aan de rand van het strand. Doordat deze bergen dichtbegroeid zijn, oogt dit zandstrand prachtig.
  4. Gerakas Beach: één van de populairste stranden van Zakynthos is Gerakas Beach. Dit is te danken aan de uitstraling van het strand, maar ook de aanwezigheid van de Caretta Caretta schildpadden. Deze schildpadden komen juist op dit strand hun eieren leggen. In de zee bij dit strand is de kans hierdoor groot dat je schildpadden tegenkomt.
  5. Banana Beach: op zo’n 2 kilometer afstand van de plaats Vassilikos is Banana Beach te vinden. Bij dit strand vind je meerdere bars en gezellige restaurants. Ook is het fijn dat dit een gemeubileerd strand is. Zo kun je op het strand heerlijke ligbedden met een parasol huren. Grote kans dat je op Banana Beach optimaal van je dag en het zonnetje geniet.