Schildpadden bekijken

Waar kun je het beste naartoe om schildpadden te zien?

Zakynthos staat bekend om het scheepswrak, om de zandstranden, om de gezelligheid, om het lekkere weer én om de schildpadden. Op meerdere stranden op dit eiland leggen schildpadden namelijk eieren neer. Daarnaast is de kans ook groot dat je de schildpadden in de zee rondom Zakynthos ziet zwemmen.

Als je de schildpadden wilt zien, kun je het beste tussen mei en oktober naar Zakynthos toe gaan. In deze periode paren de schildpadden, leggen de schildpadden eieren neer en zijn de schildpadden behoorlijk actief voor de kust. Om deze schildpadden te kunnen zien, raden wij je een bezoekje aan onderstaande stranden aan:

  • Marathonis: Marathonis is de naam van hét schildpaddeneiland van Zakynthos. Dit eiland is prachtig en is uitgegroeid tot een beschermd natuurgebied. Logisch ook, aangezien veel Caretta Caretta schildpadden op dit eiland hun eieren leggen.
  • Gerakas Beach: Gerakas Beach is één van de mooiste stranden van Zakynthos. Dit is te danken aan de ligging, maar ook aan de aanwezigheid van de schildpadden. Als je op dit strand van een heerlijke stranddag geniet, is de kans groot dat je één of meerdere schildpadden ziet. Op het strand lopen overigens ook vrijwilligers rond. Zij vertellen je graag meer over de unieke schildpadden.
  • Navagio Beach: ook bij Navagio Beach is de kans op het zien van schildpadden vrij groot.

Wil je liever alle drukte vermijden? Dan is het advies om zelf een bootje te huren en dit bootje ergens voor de kust aan te meren. Doe je snorkelmasker op en spring vanuit het bootje de zee in. De kans is vrij groot dat je tijdens het snorkelen één of meerdere schildpadden ziet.

Wanneer komen de schildpadden uit op Zakynthos?

De schildpadeieren komen tussen september en half oktober uit. Alle kleine schildpadden die hier tot leven komen, banen zich vervolgens een weg over de stranden van Zakynthos. Een uniek en iconisch beeld dat je eigenlijk met eigen ogen zou moeten zien.

Tussen half mei en half oktober is de kans op schildpadden spotten sowieso het grootste. In het najaar en begin van het jaar houden de schildpadden zich relatief rustig.