Bestemmingen Zakynthos

Vlieg je vandaag naar Zakynthos? Deze hoogtepunten mag je niet missen!

Zakynthos is een uitermate populair vakantie eiland wat ten westen ligt van het Griekse vasteland, in de Ionische Zee. Het eiland is circa 40 km lang en 20 km breed. Waar vrijwel iedere toerist het over eens is, is dat het water prachtig blauw is aan de stranden van Zakynthos. Ben jij van plan om Zakynthos te bezoeken, dan zijn er diverse highlights die je echt niet mag missen!

Wat bezoek je op Zakynthos?

Griekenland liefhebbers mogen graag Griekse eilanden bezoeken vanwege de restanten uit de Griekse oudheid. Op het eiland Zakynthos kom je deze helaas niet tegen. Met name door diverse grote aardbevingen zijn er geen restanten meer te vinden uit de klassieke oudheid. Maar niet getreurd; Zakynthos biedt als bijna geen ander eiland een scala aan fantastische stranden, met eveneens fantastisch blauw water, het eiland wordt dan ook wel de Parel van de Ionische zee genoemd. Het eiland kent grillige hoge kliffen, met fabuleuze stranden en pittoreske plaatsen direct aan zee gelegen. Geniet hier van de overheerlijke Griekse keuken! Natuurlijk bezoek je Zakynthos stad. De stad is pittoresk gelegen aan zee en is na de grote aardbeving in 1953 weer volledig in oude staat opnieuw opgebouwd.

Het eiland verkennen in een huurauto

Zoals op vrijwel alle Griekse eilanden het geval is, stelt het openbaar vervoer (als het er al is) nauwelijks iets voor. Op Griekse eilanden rijdt men vaak in oude Duitse stadsbussen; van een serieuze dienstregeling is nauwelijks sprake. Wil je het eiland verkennen, dan huur je een auto of een scooter. Van dat laatste moet je echt houden, want in je zomerkleding over de slechte wegen rijden is wachten op ongelukken. Kies voor je veiligheid liever een huurauto. Een auto huren Zakynthos brengt je op plekken waar je anders niet zou kunnen komen. Om het goed te regelen, kun je thuis al een auto boeken voor een bepaalde periode. Meestal huur je ‘m enkele dagen of een week. Kies voor een auto met voldoende pk’s; de wegen kunnen zeer stijl zijn!

Wat je echt moet bezoeken

Natuurlijk bezoek je Shipwreck beach; in een adembenemend mooie baai, omgeven door hoge kliffen, vind je het Shipwreck beach; hier ligt daadwerkelijk een metalen scheepswrak op het strand. Het is dus geen eeuwenoud schip, maar komt uit 1980. Naar het schijnt betreft het een oud smokkelaars schip. Wist je dat het strand, Navagio, één van de meest gefotografeerde stranden van heel Griekenland is…. dat zegt dus wel iets over de stranden van Zakynthos!

Voor de kinderen is er het Water village, een erg leuk water speelparadijs, met hoge glijbanen, echter het oogt alweer enigszins gedateerd. Toch is het meer dan de moeite waard om je kinderen een heerlijke dag water speelplezier te laten ondervinden!

Natuurlijk maak je een boottocht vanuit Zakynthos stad, naar een van de kleine eilanden in de buurt en gaan jullie schildpadden spotten. Want wist je dat er op de zuidelijke stranden zeeschildpadden te vinden zijn, leg daarom zeker een bezoek af aan Gerakas Beach!