Tips voor wanneer je gaat fietsen op Zakynthos

Wanneer we het hebben over Zakynthos, dan denken we natuurlijk aan de prachtige stranden, het heldere water en ook de karakteristieke huisjes die je over het hele eiland terugziet. Toch is dit eiland ook een prachtige plek om heerlijk te kunnen fietsen. Het is dus ook niet voor niets dat er jaarlijks ontzettend veel mensen naar dit eiland gaan om niet alleen te genieten van de zon, de zee en het strand, maar ook om er te gaan fietsen. Omdat we kunnen snappen dat je misschien wel wat tips kunt gebruiken, hebben wij er een aantal voor je. Zo is het meenemen van je eigen elektrische fiets natuurlijk niet zo handig, aangezien je in vrijwel alle gevallen met het vliegtuig naar dit eiland vliegt.

Kies voor elektrische fietsen

Zakynthos is een prachtig eiland, maar het kan er flink heuvelachtig zijn. Hoe fijn is het dan dat je met relatief weinig inspanning , zonder problemen van dorpje naar dorpje kunt fietsen? Het is daarom dan ook aan te raden om een elektrische fiets te huren. Waar we normaal het advies zouden geven om je eigen fiets mee te nemen, gaat dit naar een eiland wat lastiger is zoals je zult begrijpen. Natuurlijk zijn er wel mogelijkheden, alleen zit hier wel een ander prijskaartje aan. Dus stel dat je voor je vakantie nog twee nieuwe elektrische fietsen wilt aanschaffen, dan kun je deze dus gerust meenemen in het vliegtuig. Het voordeel wat je dan wel hebt, is dat je op het eiland zelf precies weet hoe je rem reageert en hoe de ligging van de fiets op de weg is.

Stippel vooraf de route uit

Zakynthos is een prachtig eiland, maar ook een eiland waar je redelijk snel kunt verdwalen als je vooraf niet zorgt dat je een route uitstippelt. De vele prachtige dorpjes zorgen er namelijk voor dat je even volledig vergeet waar je bent, met als risico dat je voor je het weet een eind uit de buurt bent. Daarbij heeft een route ook het voordeel dat je weet waar je langs fietst en dus ook niet bang hoeft te zijn dat je iets moois mist. Zo zijn er online allerlei routes te vinden, maar kun je met behulp van Google Maps en je eigen creativiteit ook een leuke fietsroute samenstellen uiteraard.

Zorg voor voldoende eten en drinken

Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die zonder een flesje water op de fiets stappen. Vaak denken ze dat er onderweg het nodige te koop is, terwijl dit niet altijd het geval is. Zo kun je namelijk ook verdwalen en dan is het maar wat fijn dat je in de brandende zon een flesje drinken en ook wat te eten bij je hebt. Zo kun je het beste een stevige rugzak meenemen, zodat je niet het idee hebt dat je wat mee aan het slepen bent. Daarnaast is het ook belangrijk dat je telefoon goed is opgeladen en je eventueel in geval van nood ook een powerbank bij je hebt.