Zo beleef jij Zakynthos vanaf zijn mooiste kant

Ben je nu alweer aan het twijfelen waar je deze zomer heengaat op vakantie? Dan hebben wij vanzelfsprekend de aanrader. Het Griekse eiland Zakynthos is een stukje paradijs in de Ionische Zee. Ieder jaar komen toeristen vanaf de hele wereld het mooie eiland bekijken. Wil je weten waarom je naar Zakynthos op vakantie moet? In dit artikelen vatten we het graag nog een keer voor je samen.

De diversiteit van Zakynthos

Het allerleukste aan Zakynthos is dat het een erg divers eiland is. Er is een mooie natuur, maar ook het binnenland is erg interessant. Het culinaire gedeelte is erg bijzonder en de bevolking zijn de meest vriendelijke mensen die je tegen zult komen. Onder andere hierdoor is een vakantie naar Zakynthos erg aan te raden. Het is dan ook erg verstandig om divers in te pakken. Pak kleding voor nette gelegenheden, voor feesten, makkelijker outfits en sportkleding inclusief een sport bh high support. Op Zakynthos heb je te maken met veel heuvels en gebergten en hierdoor is een sport bh van belang. Heb je er nog geen dan is het aan te raden om een sport bh kopen zodat je die bij de andere sportkleding kan inpakken.

De indrukwekkende kustlijn

Waar Zakynthos vooral om bekend staat is de indrukwekkende kustlijn. Het bekende Shipwreck-strand, officieel Navagio Beach, is op de wereld één van de meest gefotografeerde plekken. Het strand heeft helderblauw water en het water omringt een verlaten scheepswrak. Dit creëert een prachtig plaatje wat je nergens anders zult vinden. Vlakbij dit strand liggen de Blauwe Grotten. Dit is een bekende plek om te gaan snorkelen. Bekijk hier alle bezienswaardigheden van Zakynthos.

Het binnenland

Niet alleen de kust van Zakynthos is mooi, ook het binnenland heeft zijn charme. Zo is het eiland bedekt met olijfgaarden, cipressen en kleurrijke bloemen. Het is een schilderachtig landschap waar ook veel wandeltochten worden gedaan. Toeristen vinden het hier heerlijk om te genieten van de rust en de natuur terwijl ze uitkijken over mooie uitzichten.

Gastvrijheid van de bevolking

Voor veel toeristen is de gastvrijheid van de bevolking op Zakynthos een hoogtepunt. De lokale bevolking staat bekend om hun vriendelijkheid en gastvrijheid. Hierdoor voelen veel toeristen zich direct thuis op het eiland. Daarnaast is deze bevolking op culinair gebied ook erg goed. In de Griekse keuken kun je genieten van vers gevangen vis, lokale olijven en feta. In combinatie met een glas wijn van de lokale wijnboer en een mooie zonsondergang heb jij dé perfecte avond.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Als toerist kun je het eiland ook beter leren kennen. Zakynthos heeft een rijke geschiedenis en een interessante cultuur. In de hoofdstad van het eiland, wat ook Zakynthos wordt genoemd, kun je historische bezienswaardigheden als het Solomos-plein en de kerk van St. Dionysius bewonderen. Ook kun je in de stad de invloeden van de Venetiaanse, Franse en Britse culturen ontdekken in de architectuur en cultuur van het eiland.

Als je van avontuur houdt, ben je in Zakynthos ook op de juiste plek. Het eiland biedt een breed soort activiteiten van duiken en snorkelen tot zeilen en windsurfen. Op het helderblauwe water worden dit soort activiteiten gegarandeerd een succes.