Grootte Zakynthos

Hoe groot is Zakynthos vergeleken met Nederland?

Welkom op het prachtige eiland Zakynthos! Een van de meest gestelde vragen over dit eiland is, hoe groot is Zakynthos eigenlijk? In onderstaand blog zullen we  deze vraag beantwoorden en meer vertellen over de grootte van dit eiland.

Oppervlakte van Zakynthos ten opzichte van Nederland

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, Zakynthos is met een oppervlakte van slechts 406 km² een stuk kleiner dan Nederland. Ter vergelijking, Nederland heeft een oppervlakte van 41.543 km² en is daarmee ruim 100 keer groter dan Zakynthos. Dit betekent echter niet dat ons eiland minder te bieden heeft. Integendeel, de compacte omvang van Zakynthos zorgt juist voor een unieke en bijzondere ervaring voor vakantiegangers.

Op deze afbeelding zie je een print screen van The True Size met daarbij Nederland over Zakynthos (blauw omcirckeld).

Voordelen van de grootte voor een vakantie

De grootte van Zakynthos heeft verschillende voordelen voor een vakantie op ons eiland. Ten eerste is het eiland goed te verkennen in een relatief korte tijd. Dit betekent dat je tijdens je vakantie veel kunt zien en doen, zonder lange afstanden af te hoeven leggen. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk een roadtrip maken langs de kustlijn en de verschillende bezienswaardigheden en dorpjes bezoeken. Binnen een paar uur rijden kun je al op de andere kant van het eiland zijn en genieten van het prachtige uitzicht op de helderblauwe zee. Een ander voordeel is dat het eiland zeer geschikt is voor fietsvakanties (lees hier alles over fietsen op Zakynthos). Met de compacte omvang en de vele fietspaden die langs de kust lopen, is Zakynthos een paradijs voor fietsers. Het is een perfecte manier om het eiland te ontdekken en tegelijkertijd te genieten van de mooie natuur en de warme Griekse zon. Daarnaast zorgt de grootte van Zakynthos voor een gevoel van intimiteit en authenticiteit.

Geen massatoerisme

Doordat het eiland niet zo groot is, zijn de dorpen en stranden nog ongerept en niet overspoeld door massatoerisme. Hierdoor kun je optimaal genieten van de Griekse cultuur en tradities op een rustige en ontspannen manier. Bovendien zijn de locals erg vriendelijk en gastvrij, waardoor je je al snel thuis zult voelen op ons eiland. Een andere leuke bijkomstigheid van de grootte van Zakynthos is dat je gemakkelijk in contact kunt komen met andere vakantiegangers. Doordat het eiland zo compact is, kom je al snel dezelfde mensen tegen op verschillende plekken. Hierdoor ontstaan er vaak leuke en spontane ontmoetingen en is het makkelijk om nieuwe vrienden te maken. Dit draagt zeker bij aan een onvergetelijke vakantie-ervaring op ons eiland.

Ontdek de diversiteit van Zakynthos

Ook al is Zakynthos klein, het eiland heeft een enorme diversiteit aan landschappen, cultuur en activiteiten te bieden. Je kunt hier genieten van prachtige stranden, indrukwekkende kliffen en een bergachtig binnenland met traditionele dorpjes. Het beroemde strand van Navagio, ook wel bekend als het “Shipwreck Beach“, is een absolute must-see en is slechts bereikbaar per boot. Verder kun je ook een bezoek brengen aan de Blauwe Grotten, waar je kunt zwemmen in het kristalheldere water en het unieke blauwe licht kunt bewonderen. Dankzij de grootte van Zakynthos kun je deze verschillende plekken gemakkelijk bereiken tijdens je vakantie.

Tot slot

De grootte van Zakynthos mag dan klein zijn in vergelijking met Nederland, maar dit betekent zeker niet dat het minder te bieden heeft. Integendeel, de compacte omvang zorgt juist voor unieke voordelen voor een vakantie op ons mooie eiland. Van het verkennen van de veelzijdige landschappen tot het ervaren van de Griekse cultuur en het ontmoeten van nieuwe mensen, Zakynthos heeft voor ieder wat wils. Wij hopen dat dit blog een goed beeld heeft gegeven van de grootte van dit prachtige eiland en dat jullie binnenkort zelf de diversiteit en charme kunnen ervaren tijdens een vakantie op Zakynthos!