Zo kun je op één dag het meeste van Zakynthos zien

Zakynthos is een eiland waar alle hotspots relatief dicht bij elkaar liggen. Het eiland heeft een oppervlakte van iets meer dan vierhonderd vierkante kilometer. Het is veertig kilometer breed en maximaal twintig kilometer breed, dit betekent dat je dit eiland in een (korte) vakantie prima kunt leren kennen en niets hoeft over te slaan op het eiland. Er zijn veel mooie hotels op het eiland, waar jij verblijft maakt eigenlijk niet uit voor deze dagtrip, je kunt er waarschijnlijk vrij snel zijn om te starten. Wil je het liefste zoveel mogelijk zien op één dag van Zakynthos? Omdat je op een bepaalde dag een auto gaat huren? Of misschien zoveel mogelijk tijd wilt doorbrengen aan het strand? Wil je liever zoveel mogelijk tijd besteden aan watersport en de bezienswaardigheden op een dag plannen? Wat de reden ook is dat jij zoveel mogelijk wilt zien op één dag, dat gaat zeker lukken. Wij hebben hieronder namelijk een planning voor je gemaakt, waarbij je op één dag, het leukste van Zakynthos gaat zien!

Navagio Beach

Natuurlijk mag een bezoek aan Navagio Beach niet ontbreken als je naar Zakynthos gaat. In 1980 strandde dit beroemde schip (het vrachtschip Pangiotis) hier aan, daarna is het ontelbare keren gefotografeerd door toeristen. Je kunt hier overigens ook prima even rondwandelen, zo kun je vanaf de kliffen langs het strand, het wrak ook prima bekijken.

Blauwe grotten

We zetten koers naar Agios Nikolaos. Vanaf hier nemen we vervolgens de boot naar de Blauwe Grotten. Dit is een bezienswaardigheid die je zeker gezien moet hebben op Zakynthos. Deze grotten zijn een reeks natuurlijke zeegrotten, die bekend staan om hun prachtige, lichtblauwe water. Het blauwe licht van dit water, spiegelt prachtig tegen de wanden van de grotten, vandaar de naam Blauwe Grotten. Je kunt er ook voor kiezen om een lange wandeling langs het strand te maken om er te komen, maar per boot is ook zeker bijzonder. Je hebt vanaf de boot een prachtig zicht op de kliffen die zich hier aan de kust bevinden.

Xigia Beach

Als we weer zijn aangemeerd, gaan we door Xigia Beach, dit strand wordt gezien als een van de mooiste van heel Zakynthos. Het ligt in een schitterende baai, aan de oostkant van het eiland. Wist je dat je hier kunt genieten van een natuurlijke behandeling voor je huid? De rotsten hier geven hier bepaalde stoffen af (zwavel en collageen) die heel goed zijn voor je huid. Altijd heerlijk toch, een gratis welness behandeling?

Tsilivi

Tsilivi is zeker de moeite waard om te bezoeken, deze badplaats ligt op zes kilometer van de hoofdstad en heeft veel te bieden. Zo kun je er prachtige stranden vinden, maar ook zijn er bijvoorbeeld veel watersportmogelijkheden. Wil je graag wat bezienswaardigheden bezoeken? De Boeddhistische Tempel van Tsilivi is een van de meest interessante bezienswaardigheden op Zakynthos. De tempel is gebouwd in 1989 en is de eerste Boeddhistische tempel van Griekenland. De tempel is gebouwd door Boeddhistische monniken uit het naburige land Thailand. De tempel is omgeven door prachtige tuinen en waterpartijen, waar je heerlijk kunt wandelen. Je kunt ook de verschillende sculpturen bewonderen, die de tempel versieren. Verder kun je de verschillende Boeddhistische ceremoniën bijwonen in de tempel. Leuk om even mee te pakken op deze bijzondere dagtrip op Zakynthos!

Zakynthos Stad

De hoofdstad van Zakynthos is Zakynthos-stad, de stad wordt ook wel Zante-stad genoemd. Deze stad heeft een levendig centrum, er zijn veel winkels en je kunt er ook heerlijk eten. Bovendien zijn er veel bezienswaardigheden, die ook de moeite waard zijn om te bezoeken, waaronder het Bryzantijns Museum en Bochali Hill. Dol op shoppen? Ga naar Solomos Square, een fijn winkelgebied waar je prima kunt shoppen, ook wel leuk als afwisseling tijdens deze dag.

Marathonisi

De laatste stop vandaag, is misschien wel de meest bijzondere; een excursie naar het eiland Marathonisi. Je kunt er onder andere komen per boot vanaf de plaats Keri, maar ook vanaf Laganas is dit mogelijk. Dit eiland heeft de vorm van een schildpad en dat kan geen toeval zijn; hier leggen namelijk schildpadden ’s nachts hun eieren. Het eiland is onbewoond, de schildpadden die er leven, zijn bovendien beschermd. Je kunt er met een boot naar toe varen en je laten begeleiden door een gids, het is ook mogelijk om met een boot mee te gaan die een glazen plaat als bodem heeft. Met een beetje geluk zie jij straks de schildpadden onder de boot doorzwemmen!