Goedkoop naar Zakynthos? 7 tips om dit voor elkaar te krijgen!

Wil je goedkoop op vakantie naar Zakynthos? Omdat je wel naar dit prachtige Griekse eiland wilt, maar geen zin hebt om hier heel veel geld aan uit te geven? Dat is mogelijk! Wij hebben hieronder 7 tips voor je op een rijtje gezet, om voor weinig geld, toch op vakantie te kunnen gaan naar Zakynthos. Je zult verbaasd zijn hoeveel verschillende manieren er zijn, om ook met een laag vakantiebudget, toch te kunnen genieten van dit schitterende eiland. Hier komen de tips!

1. Kies voor een all-inclusive vakantie.

Als je kiest voor een all-inclusive verblijf op Zakynthos, weet je zeker dat je geld gaat besparen. Het bedrag wat je uit moet geven aan je reis lijkt voor een all-inclusive vakantie wel hoog, maar realiseer je wel dat je na het betalen van deze som, er geen kosten meer bij gaan komen. Reken maar eens uit hoeveel je normaal gesproken uit zou geven voor bijvoorbeeld ontbijtjes, lunches en diners buiten je hotel als je geen all-inclusive zou nemen. En wat te denken van al die drankjes die je anders buiten het hotel zou bestellen in bars en clubs? Nu weet je van tevoren waar je aan toe bent en hoef je ook niet bang te zijn dat er nog kosten bijkomen. Er zijn hotels op Zakynthos die voor weinig geld, een prima all-inclusive vakantie aanbieden. Ideaal toch?

2. Boek vroeg

In de reiswereld is de spelregel; hoe eerder je boekt, des te minder je betaalt. Weet je nu al wanneer je volgende jaar vakantie hebt? Boek je vakantie nu al en je zult zien dat je veel geld kunt besparen. Dat geldt natuurlijk ook als je van plan bent om naar Zakynthos te gaan. Hier komt nog eens bij dat je ook nog eens veel langer voorpret hebt van je vakantie! De voordeligste maanden om te boeken zijn januari en februari, dan profiteer je het meeste.

3. Last minute

Ben je flexibel en kun je bij wijze van spreken vanmiddag nog vetrekken naar Zakynthos? Dan is het zeer raadzaam om de last minute aanbiedingen in de gaten te houden naar dit prachtige Griekse eiland. Zakynthos staat namelijk regelmatig tussen de last minute aanbiedingen, dit kan soms honderden Euro’s schelen. De reden dat deze reizen zo goedkoop worden aangeboden? Dit zijn plekken in vliegtuigen en hotels die op dat moment nog leeg zijn in een bepaald tijdvak. Op het moment dat dit tijdvak nadert willen reisaanbieders natuurlijk niet met lege (onbetaalde) plekken blijven zitten en gaan zij deze reizen goedkoper aanbieden. Hier ligt voor jou een kans om voor weinig geld, een heerlijke vakantie naar Zakynthos te boeken!

4. Slim een auto huren

Ben je van plan om op Zakynthos een auto te gaan huren? Dat is een slimme keuze, want dit eiland leent zich bij uitstek om te verkennen met een eigen huurauto. Met zijn veertig kilometer lang en maximaal tien kilometer breed, kun je op dit eiland in een (korte) vakantie eigenlijk alles wel zien van het eiland. Zodra je weet wanneer je naar Zakynthos gaat en je een auto wilt huren, zorg er dan voor dat je deze nu al reserveert. Op het moment dat de vraag stijgt naar huurauto’s, gaan de prijzen ook omhoog. Als je bijvoorbeeld in het hoogseizoen naar Zakynthos gaat, is de kans dat je daar ter plekke de hoofdprijs moet betalen voor een huurauto, erg groot. Als je deze ruim vooraf al reserveert, nemen verhuurbedrijven vaak geen risico en krijg je deze voordeliger dan dat je deze ter plekke huurt. Huur geen auto voor een dag of een paar dagen, maar huur deze voor een week als je toch al van plan was om veel te gaan bezoeken. Ook dit scheelt aanzienlijk als je kijkt naar wat je gemiddeld voor een huurauto kwijt bent er per dag.

5. Flexibel

Ben je gepensioneerd? Bedrijf verkocht en heb je tijd genoeg voor een leuke vakantie? In dit soort gevallen ben je eigenlijk altijd beschikbaar om op reis te gaan. Dit geeft je de mogelijkheid om de voordeligste reis te shoppen tussen het aanbod. Omdat het moment van vertrek en aankomst voor jou niet uitmaken, maakt dit je selectie ruim en hiermee aantrekkelijk; je selecteert gewoon alle reizen die voldoen aan je wensen en je kiest de goedkoopste uit. Wie flexibel is; bespaart op deze manier veel geld op zijn vakantie naar Zakynthos!

6. Zelf uitjes bedenken

Schrik je van de prijzen die er gevraagd worden voor activiteiten op Zakynthos? Je kunt er ook voor kiezen om zelf uitjes te bedenken en deze uit te voeren. Hiermee hou je ook grip op de kosten en de uitjes hoeven niet minder leuk te zijn! Wat te denken van een heerlijk ontbijt op een idyllisch baaitje langs de kust van Zakynthos? Of aan lange wandeling door de leuke bergdorpjes?

7. Bespaar op vervoerskosten

Ben je iemand die gemakkelijk een taxi neemt? Of die niet nadenkt over de afstand tussen het hotel waar hij/zij verblijft en de bezienswaardigheden die op het lijstje staan? Door slim na te denken over het vervoer op het eiland, kun je veel geld besparen. Zo kun je een hotel boeken die bijvoorbeeld dichtbij het centrum van een stad ligt. Of een hotel die eigenlijk alles te bieden heeft waar je naar op zoek bent voor de ideale vakantie, zoals bijvoorbeeld een mooi strand, goed restaurant en wellness faciliteiten. Hoe je nergens meer naar toe, dat scheelt je veel geld!