Wat kost het om uit eten te gaan op Zakynthos?

Sluit jij een heerlijke stranddag op Zakynthos graag af met een lekkere maaltijd? Op dit Griekse eiland kun je daarvoor uit meer dan voldoende restaurants kiezen. Veel van deze restaurants bieden een prima service aan en zorgen voor een gezellige avond.

Bijkomend voordeel is dat je in Zakynthos niet al te veel geld uit hoeft te geven. Als je in Zakynthos van een 3-gangen menu wilt genieten, betaal je hier ongeveer 35 euro per persoon voor. In dat geval krijg je niet alleen een 3-gangen menu voorgeschoteld, maar je krijgt ook nog een heerlijke fles wijn. In onze ogen is het dus alles behalve prijzig om in Zakynthos te dineren.

Ook een lunch is niet al te prijzig. Je kunt hierbij van een bedrag van 5 tot 7 euro uitgaan voor een lekkere sandwich. Bestel je een iets uitgebreidere lunch? Dan betaal je een bedrag van pakweg 10 tot 20 euro.

Per restaurant verschillend

De uiteindelijke kosten verschillen uiteraard wel per restaurant. Opvallend genoeg zijn de beste restaurants niet de duurste restaurants op dit eiland. Wil je heel voordelig heerlijk eten? Dan is restaurant Avli een ware aanrader. In dit restaurant eet je echt heel lekker, terwijl de prijzen onder het gemiddelde op Zakynthos liggen.

Overigens is het op Zakynthos ‘normaal’ om fooi te geven. In de meeste gevallen is het advies om 10% fooi te geven. Mocht je niet tevreden over bijvoorbeeld het eten of de service zijn, kun je dit uiteraard aangeven. Veel Grieken op dit eiland staan open voor feedback en doen er alles aan om je een onvergetelijke vakantie te bezorgen.

Ga naar een taverna op Zakynthos

Als je echt voordelig en lekker wilt eten, kun je het beste naar een taverna op Zakynthos gaan. Je kunt dit eigenlijk zien als een combinatie van een café en een restaurant. Veel Grieken zijn gek op een dergelijke taverna, waardoor je in een taverna op Zakynthos van een hele leuke sfeer geniet. Ondertussen is het eten ook nog eens lekker en betaal je hier absoluut niet veel geld voor.