Toplocaties om op Zakynthos een boot te huren

Zakynthos, een juweel in de Ionische Zee, staat bekend om zijn betoverende landschappen en kristalheldere wateren. Een van de beste manieren om dit Griekse eiland te verkennen, is per boot. Met talloze schilderachtige baaien, verborgen grotten en adembenemende stranden, biedt Zakynthos een onvergetelijke ervaring voor zeilliefhebbers. Hier zijn enkele van de leukste locaties om een boot te huren en het meeste uit je vakantie te halen.

1. Porto Vromi

Porto Vromi, gelegen aan de westkust van Zakynthos, is een verborgen schat met turquoise wateren en indrukwekkende kliffen. Het is de ideale plek om een boot te huren en de nauwe rotsformaties te verkennen. Met een boot kun je ook toegang krijgen tot de beroemde Navagio Beach, die vaak wordt beschouwd als een van de mooiste stranden ter wereld.

2. Keri Caves

Vlakbij het dorp Keri aan de zuidkant van Zakynthos vind je de Keri Caves. Deze grotten, met hun spectaculaire stalactieten en stalagmieten, bieden een betoverende omgeving om per boot te verkennen. Het heldere water onthult een kleurrijk onderwaterleven, waardoor snorkelen een onvergetelijke ervaring wordt.

3. Marathonisi

Marathonisi, ook wel bekend als Turtle Island, is de broedplaats voor de Caretta Caretta-schildpadden. Het huren van een boot geeft je de mogelijkheid om dit beschermde gebied te verkennen en misschien zelfs getuige te zijn van de schattige schildpadjongen die voor het eerst de zee in gaan.

4. Agios Nikolaos

Aan de noordoostelijke kust van Zakynthos ligt de charmante haven van Agios Nikolaos. Met zijn traditionele Griekse sfeer en kleurrijke vissersboten is dit de perfecte plek om een boot te huren. Vanuit hier kun je de blauwe grotten van Skinari verkennen en genieten van de gastvrijheid van lokale tavernes.

5. Laganas Baai

Voor degenen die op zoek zijn naar een combinatie van natuurlijke schoonheid en levendige sfeer, is de baai van Laganas een must-visit. Hier kun je een boot huren en genieten van het bruisende nachtleven langs de kust, terwijl overdag de beschermde wateren een ideale plek zijn om zeeschildpadden te spotten.

Een boot huren op Zakynthos opent de deur naar een wereld van verborgen juweeltjes en onvergetelijke ervaringen. Of je nu kiest voor avontuurlijke grotverkenningen of ontspannen dagen op afgelegen stranden. Bekijk hier meer tips voor een boot huren op Zakynthos. Maak je klaar voor een maritiem avontuur op een van de mooiste eilanden van Griekenland.