Luxe kamperen in een Safaritent op Zakynthos

Wie denkt aan Zakynthos denkt vooral aan de prachtige stranden, vele hotels en ook het mooie blauwe water. Logisch dus dat kamperen niet direct als eerste in je opkomt. Omdat we bij kamperen vaak denken aan het overnachten in een veel te kleine tent, waarbij we met onze toilettas naar een verzamelgebouw moeten lopen om daar te kunnen douchen, heeft dit voor de meesten niet de voorkeur. Gelukkig is dit de laatste jaren enorm veranderd en zien we dat er een nieuwe trend is ontstaan, genaamd ‘Glamperen’. Glamping is een samenvoeging van glamour en camping, wat niets meer wil zeggen dan luxe kamperen. Deze manier van kamperen combineert de luxe van een hotel en de vrijheid van het kamperen. Dus wil jij luxe kamperen op het prachtige eiland Zakynthos, dan hebben wij een aantal tips voor je.

Verschillende mogelijkheden op Zakynthos

Wanneer je wilt genieten van al het moois wat Zakynthos je te bieden heeft, maar niet in een hotel met honderden andere gasten wilt zitten, waarbij je iedere ochtend in de rij moet staan voor een ontbijt, dan biedt de glamping uitkomst. Waar we bij kamperen normaal denken aan een tent of caravan, zit dat bij een glamping net even anders. Wist je namelijk dat je uit allerlei verschillende accommodaties kunt kiezen en bijvoorbeeld een prachtige grote safaritent kunt boeken die is voorzien van een eigen badkamer, keuken en heerlijke boxspring? Zo hoef je je dus geen zorgen te maken over de dagelijkse wandeling naar het toiletgebouw en kun je gewoon zelf in je eigen safaritent in een normale keuken koken. Doordat deze tenten zijn uitgerust met alle luxe die je ook in een hotel gewend bent, is dit de perfecte plek voor mensen die van rust houden en ook van luxe.

De faciliteiten van een hotel

De reden dat we het liefst naar een hotel op vakantie gaan, is omdat we hier in werkelijk alles worden gefaciliteerd. Van een rijkelijk gevulde ontbijtzaal tot een animatieteam voor de kinderen. Alles om er voor te zorgen dat het jou als gast aan werkelijk niets ontbreekt. Dit is dan ook precies de reden waarom de glamping is ontstaan. Mensen die wel graag willen genieten van alle gemak en luxe van een hotel, maar het liefst wel verblijven in de vrije natuur. Door te kiezen voor een glamping wordt het beste van deze twee gecombineerd en logeer je dus in een luxe safaritent of lodge, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je de buren naast je hoort. Zo kun je dus iedere ochtend rustig met een kop koffie wakker worden en genieten van de opkomende zon en het uitzicht op Zakynthos.

Begin met een weekend kamperen

Wanneer je normaal ieder jaar naar een hotel gaat, maar nu een keer wat anders wilt proberen, is het aan te raden om te beginnen met bijvoorbeeld een weekend in een luxe safaritent of lodge van Villatent. Bij Villatent.nl boek je namelijk gemakkelijk en snel verschillende type accommodaties in meerdere landen in Europa. Zo kun je dus beginnen met een kort verblijf in eigen land om te kijken of de glamping iets voor je is. Wel kunnen we je verzekeren, dat wanneer je een keer met de glamping in aanraking bent geweest, je nooit meer anders zou willen. Kun je je voorstellen dat je straks lekker een dag of 10 op Zakynthos zit en vanuit je hangmat naast een luxe tent kunt genieten van de zon en het prachtige uitzicht?