Dit is de temperatuur op Zakynthos in de zomermaanden

Zakynthos behoort tot de Ionische eilanden in de Ionische Zee en heeft een mediterraan klimaat. Het is er meestal warm en zonnig, met weinig neerslag. De zomers zijn heet en droog met gemiddelde temperaturen tussen de 25°C en 30°C. De zon schijnt er gemiddeld 300 dagen per jaar. De wintermaanden zijn over het algemeen zacht en aangenaam met temperaturen die meestal tussen de 8°C en 15°C liggen. Er kan ook wat regen en wind vallen tijdens de wintermaanden.

Temperaturen in de zomermaanden

De temperaturen op Zakynthos stijgen in de zomermaanden. De warmste maanden zijn juli en augustus, wanneer de temperaturen meestal tussen de 25°C en 30°C liggen. Het is vaak bewolkt in de ochtend, maar de zon schijnt juist weer regelmatig aan het einde van de dag. Hoewel de temperaturen hoog kunnen zijn, is er in de zomer gelukkig wel veel schaduw waar je je kunt verkoelen.

Temperatuur Zakynthos juni

Naast de zomer, is het ook heerlijk om in de lente of de herfst naar Zakynthos te gaan. De temperaturen zijn in die periodes namelijk ook erg aangenaam en er is veel minder toerisme. De temperaturen liggen meestal tussen de 18°C en 24°C in de lente en tussen de 15°C en 20°C in de herfst. Er zijn op Zakynthos veel wandel- en fietspaden waar je van kunt genieten, zeker in deze maanden is het echt een aanrader om hiernaartoe te gaan als je hiervan houdt. Bijvoorbeeld de maand juni is een heerlijke maand om te wandelen, dan is het gemiddeld 28°C. Als je ervoor kiest om bijvoorbeeld ook nog ’s ochtends te gaan wandelen, kun je in deze periode rekenen op lage temperaturen die ideaal zijn als je wilt gaan wandelen. Er zijn op het eiland vele wandelroutes uitgezet die echt de moeite waard zijn. Er zijn ook verschillende wandeltochten die je naar de top van de berg Kalavrita brengen, waar je een prachtig uitzicht hebt over het eiland. De wandelpaden zijn ook geschikt voor mountainbikers, dus als je op zoek bent naar avontuur is dit een perfecte plek om te verkennen. Voor liefhebbers van een avontuurlijke vakantie met veel afwisseling is Zakynthos in de lente of herfst de ideale bestemming. ’s Morgens lekker wandelen of fietsen en ’s middags op het strand liggen? Hoe fijn is dat?

Temperatuur Zakynthos juli

Als je van duiken houdt, maar je wilt dit graag wel comfortabel doen en als je uit het water komt graag warm blijven, dan is Zakynthos echt het paradijs voor jou. Er zijn veel prachtige duikplekken te vinden, waaronder het beroemde scheepswrak van Navagio Beach, wat ook wel het ‘Strand van de Verloren Schat’ wordt genoemd. Met een gemiddelde temperatuur van 31°C weet je zeker dat het heel aangenaam duiken is op Zakynthos. De duikplekken in Zakynthos bieden een grote variëteit aan onderwaterlandschappen, je vindt er onder andere prachtige koraalsoorten, zandbanken en zelfs zeegrotten. De meeste duikplekken zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderde duikers. Er zijn ook veel duikscholen op het eiland waar je lessen kunt volgen en je duikapparatuur kunt huren.

Temperatuur Zakynthos augustus

Juist vanwege de heerlijke temperaturen in de zomer, is Zakynthos de perfecte bestemming voor liefhebbers van watersport. Er zijn veel verschillende watersportactiviteiten die je hier kunt doen, waaronder kajakken, windsurfen, kitesurfen, vissen en waterskiën. Doordat de temperaturen hier hoog liggen in de zomerperiode, hoef je niet bang te zijn dat je kou vat als je bijvoorbeeld omslaat met de kajak. Je hoeft maar even op de kant te gaan staan en je bent alweer droog en warm. Dat is ook het geval als je gaat waterskiën of kitesurfen, je krijgt het hier niet snel koud, waardoor het gewoon veel leuker is om te doen en je houdt het veel langer vol. Met een gemiddelde temperatuur van 31°C  in augustus op Zakynthos, weet jij dat er watersporten hier heel comfortabel zal zijn. Er zijn overigens verschillende bedrijven op het Zakynthos die watersportuitrusting verhuren en lessen aanbieden. Je kunt ervoor kiezen om in een hotel te verblijven die direct aan het strand zit, waar je op dit strand aan watersport kunt doen. Op deze manier hoef je niet ver te reizen en kun je zoveel mogelijk tijd besteden aan wat jij het liefste doet; genieten van watersport op het mooie Zakynthos!