Huis Zakynthos

Wat zijn de voor- en nadelen van een huis kopen op Zakynthos?

Ben je op zoek naar een huis op een paradijselijk eiland met prachtige stranden, een azuurblauwe zee en een aangenaam mediterraan klimaat? Dan is Zakynthos misschien wel jouw droombestemming! Een vakantie op dit Griekse eiland is al heerlijk, maar wist je dat je er ook een huis kunt kopen? Het kopen van een huis op Zakynthos heeft vele voordelen, maar er zijn ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden. In dit blog vertel ik je alles wat je moet weten over het kopen van een huis op Zakynthos en geef ik je tips over hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Voordelen van een huis kopen op Zakynthos

Het kopen van een huis op Zakynthos brengt vele voordelen met zich mee. Allereerst is het een geweldige investering. Door de groeiende populariteit van het eiland als vakantiebestemming stijgen de huizenprijzen jaarlijks. Dit betekent dat jouw huis op Zakynthos een waardevast bezit is en je er in de toekomst wellicht een mooi rendement uit kunt halen. Een ander voordeel is de prachtige locatie van het eiland. Zakynthos ligt in de Ionische Zee en is omringd door andere mooie Griekse eilanden. De stranden op Zakynthos behoren tot de mooiste van Europa en het uitzicht op de azuurblauwe zee is adembenemend.

Door een huis te kopen op dit eiland, heb je altijd je eigen stukje paradijs binnen handbereik. Daarnaast is het klimaat op Zakynthos zeer aangenaam. De zomers zijn warm en droog, terwijl de winters mild zijn. Dit maakt het eiland het hele jaar door een aantrekkelijke bestemming. Bovendien is er op Zakynthos geen sprake van massatoerisme, waardoor je hier optimaal kunt genieten van rust en privacy. Natuurlijk is het altijd een goed idee om eerst op vakantie te gaan naar Zakynthos, hier een hotel te boeken, om eens rustig eens het eiland te leren kennen!

Nadelen van het kopen van een huis op Zakynthos

Hoewel het kopen van een huis op Zakynthos vele voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden. Zo kan het lastig zijn om in contact te komen met de lokale markt voor onroerend goed. Veel huizen worden namelijk niet via een makelaar verkocht, maar via mond-tot-mond reclame.

Een ander nadeel is dat het leven op een eiland vaak duurder is dan op het vasteland. De meeste producten en diensten moeten namelijk geïmporteerd worden, wat resulteert in hogere prijzen. Hier moet je rekening mee houden bij het kopen van een huis en het onderhouden ervan op Zakynthos. Tot slot is het belangrijk om te weten dat de bouwregels en vergunningen in Griekenland soms anders werken dan in Nederland.

Inschakelen van een Nederlandse makelaar

Het inschakelen van een Nederlandse makelaar bij het kopen van een huis op Zakynthos kan een slimme keuze zijn. Een makelaar heeft namelijk kennis van de lokale markt en kan je begeleiden bij het vinden en kopen van een huis. Bovendien spreken de meeste Nederlandse makelaars ook Grieks, waardoor de communicatie met lokale partijen makkelijker verloopt. Een Nederlandse makelaar kan je helpen bij het vinden van een geschikt huis, het onderhandelen over de prijs en het regelen van alle juridische en financiële zaken. Ideaal toch?